7 ushqime që pastrojnë organizmin më mirë se çdo mjekim
=====================================================
Panxhari i kuq
Ky është “pastruesi” numër 1 i trupit. Së pari, ai përmban fibra, fosfor, bakër, vitaminë C dhe një sërë acidesh organike që përmirësojnë "lëvizjen" e ushqimit dhe shkatërrojnë bakteret "e këqija" kalbëzuese në zorrët. Së dyti, përmban substancën lipotropike “betaine”, e cila e bën mëlçinë të largojë më mirë toksinat. Dhe së treti, panxhari nxit përtëritjen e trupit për shkak të acidit folik (krijohen më shumë qeliza të reja) dhe kuarcit (gjendja e lëkurës, flokëve dhe thonjve përmirësohet).
Mënyra e përdorimit: të ziera, me borsch, në sallatë, si zierje ose lëng.
Lakra e bardhë
Përmban një sasi të madhe fibrash diete, të cilat ndihmojnë në “lidhjen” e metaleve të rënda dhe toksinave dhe më pas largimin e tyre nga zorrët. Përveç kësaj, është i pasur me acide organike, të cilat përmirësojnë tretjen dhe normalizojnë mikroflorën e organeve të tretjes. Por kjo nuk është e gjitha. Lakra përmban një vitaminë shumë të rrallë U. Ajo “neutralizon” kimikate të rrezikshme, merr pjesë në sintezën e vitaminave dhe madje shëron ulcerat.
Mënyra e përdorimit: i freskët, i fermentuar, në formë lëngu.
Hudhra
Një thelpi hudhër përmban më shumë se (!!!) 400 përbërës të dobishëm. Ato ulin nivelin e kolesterolit “të keq” në gjak dhe pastrojnë enët e gjakut, vrasin qelizat e glioblastomës multiforme (shkaku i kancerit të trurit), shkatërrojnë difterinë, bacilet e tuberkulozit dhe Helicobacter (shkaku i ulçerës në stomak), “largojnë” krimbat etj.
Mënyra e përdorimit: i freskët, i bluar.
Qepa
Vlera e saj kryesore janë fitoncidet, të cilat gjenden në vajrat esencialë. Këto substanca janë të afta të vrasin shumë baktere dhe kërpudha në vetëm pak sekonda. Përveç kësaj, qepa përmirëson tretjen, thithjen e lëndëve ushqyese dhe madje edhe oreksin. Dhe një sasi e madhe squfuri ju lejon të neutralizoni dhe hiqni në mënyrë efektive "çdo gjë të dëmshme".
Mënyra e përdorimit: të freskëta, në sallatë, në formën e tretësirës së alkoolit dhe maskës kozmetike (për aknet dhe puçrrat).
Mollët
Falë pektinës dhe fibrave, mollët normalizojnë funksionimin e të gjithë sistemit tretës - ato "lidhin" mbetjet dhe toksinat, përmirësojnë oreksin, stimulojnë prodhimin e lëngut gastrik, lehtësojnë kapsllëkun, etj. Përveç kësaj, mollët vrasin patogjenët e dizenterisë, Staphylococcus aureus, Proteus dhe viruset e influencës A.
Mënyra e përdorimit: të freskëta me lëkurë, në formë lëngu dhe "qull" të grirë në formë zierje.
Avokado
Për fat të keq, vetitë e këtij fruti "jugor" janë pothuajse të panjohura për publikun e gjerë. Edhe pse. Avokado përmban një substancë të mrekullueshme të quajtur “glutathione”, e cila bllokon rreth 40 kancerogjenë të ndryshëm, duke “shkarkuar” mëlçinë. Përveç kësaj,Normalizon nivelin e kolesterolit në gjak, përmirëson tretjen, furnizon indet me oksigjen etj.
Mënyra e përdorimit: të freskëta, të thata ose si “vaj”.
Boronica
Ky është ndoshta një nga antibiotikët më të fuqishëm "natyrorë" dhe agjentët antiviralë që pastrojnë në mënyrë efektive fshikëzën dhe traktin urinar nga bakteret e dëmshme. Jo më pak i rëndësishëm është fakti që boronicat “luftojnë” formimin dhe zhvillimin e qelizave kancerogjene, si dhe shfaqjen e mpiksjes së gjakut dhe pllakave në enët e gjakut.
Mënyra e përdorimit: e freskët, në formë pijeje dhe lëngu frutash, në formë reçeli.
bubullimalana@gmail.com