1. Ullinj. Rezulton se ata janë armiqtë më të këqij të kolesterolit dhe normalizohenpresioni.
2. Drithërat e plota. Buka, drithërat dhe produktet e tjera me to parandalojnë inflamacionin e enëve të gjakut.
3. Sallatë jeshile. Redukton sasinë e homocisteinës së njëjtë.
4. Domate. Ato përmbajnë shumë likopen dhe vitamina C dhe A.
5. Boronicat. Parandalon bllokimin e enëve të gjakut.
6. Peshku, veçanërisht toni, skumbri ose salmoni. Për shkak të acidit omega-3, parandalon formimin e mpiksjes së gjakut.
7. Mollët. Mbroni enët e gjakut nga inflamacioni.
8. Bajame dhe arra të tjera. Blloko përthithjen e kolesterolit në zorrë.
9. Soja. Redukton nivelin e kolesterolit në gjak.
bubullimalana@gmail.com