Karakteristikat ushqyese të arra
100 gramë arra sigurojnë një furnizim me energji shumë të lartë prej 612 kcal për trupin. Të arrat e pasur me karbohidrate, proteina, vitaminë E dhe yndyror pangopura rëndësishme polyunsaturated Omega 3 dhe 6.
Kolesteroli është një çështje e veçantë që ka të bëjë me arrat: ato përmbajnë zero miligram dhe mund të ulin atë të keqin e pranishëm në trup. Ulja e kolesterolit me arra: ja se si.
Ul kolesterolin me arra
Epo po, arrat janë plotësisht pjesë e ushqimeve të dobishme për uljen e kolesterolit dhe mbajtjen nën kontroll të niveleve. Ulja e kolesterolit me arra: ja se si. Për të ulur kolesterolin me arra ju duhet të konsumoni midis 40 dhe 80 gram në ditë brenda një diete të ekuilibruar.
Kjo sjellje prodhon një rënie të niveleve të kolesterolit LDL prej rreth 10 mg / dL, duke mbajtur vlerat e kolesterolit të mirë të pandryshuar. Por si e bëjnë këtë arrat?
Si arrat ulin kolesterolin
Si mund të arra për të ulur kolesterolin? Sinergjia midis yndyrave të pa-ngopura zvogëlon nivelet e triglicerideve dhe kolesterolit LDL pa ndikuar në nivelet e kolesterolit të mirë HDL, një efekt i mbështetur nga përmbajtja e mirë e acideve yndyrore të pangopura në arra.
Një meritë tjetër është arginina, një aminoacid i pranishëm në arra që vepron si një vazodilator i cili kontribuon në shëndetin e arterieve duke parandaluar formimin e mpiksjes në gjak. Vitamina E gjithashtu kundërvepron formimin e pllakave aterosklerotike pasi është një antioksidant i fuqishëm i dobishëm për trupin.
Roli i fitosteroleve dhe fibrave të arrave është shumë i rëndësishëm, të cilat kontribuojnë në zvogëlimin e thithjes së zorrëve të lipideve të marra me ushqim. Fijet favorizojnë fillimin e një ndjenje të ngopjes me anë të së cilës arrat mund të hahen si një drekë e mesditës ose mesnatës së mëngjesit ose përdoren për të pasuruar një sallatë. Në këtë mënyrë ata do të asimilohen nga trupi dhe do të ulin kolesterolin në gjak.
Ulja e kolesterolit me arra: disa masa paraprake
Ne e kuptojmë që ju mund ta ulni kolesterolin me arra por duhet të përdorni edhe disa masa paraprake në dietë. Arrat janë ushqime me kalori të lartë dhe rritja e konsumit për uljen e kolesterolit dhe promovimin e shëndetit kardiovaskular mund të rrezikojë mbipeshen. Kjo do të ishte kundërproduktive sepse të qenit mbipeshë është një aleat i fuqishëm i sëmundjes kardiovaskulare.
Prandaj është të paktën thelbësore që të konsumoni arra në zëvëndësim dhe jo përveç ushqimeve që përmbajnë uri me kalori të lartë, si pëlhura gërvishtëse apo brikosh. Shtë thelbësore të kushtoni vëmendje të madhe në marrjen e kalorive në dietë, duke shmangur tepricat për hir të shëndetit të zemrës dhe më gjerë.
bubullimalana@gmail.com