Breaking Posts

16/trending/recent
Type Here to Get Search Results !

REKLAM


 

PJEPRIN SHËRON


PJEPRIN SHËRON 

Pjepri rekomandohet për njerëzit me anemi, sëmundje të mëlçisë, arteriosklerozë, dështim të zemrës, si dhe për të normalizuar funksionin e veshkave dhe të zemrës dhe thjesht për të rritur tonin e përgjithshëm të trupit. Personave të rraskapitur nga sëmundjet dhe të moshuarve u rekomandohet të hanë pjepër, pasi ky produkt i vlefshëm dietik absorbohet nga trupi. Është më mirë të mos hani asgjë dy orë para ngrënies dhe në dy orët në vijim - atëherë pjepri është më efektiv për trupin e një personi të sëmurë.

Për sëmundjet e veshkave, mjekësia tradicionale rekomandon pirjen e një zierjeje nga farat e pjeprit.

Pjepri qetëson sistemin nervor dhe rregullon proceset e formimit të gjakut, për këtë duhet të hani të paktën 300 g pjepër në ditë.
Pjepri ka më shumë vitaminë C se pjeprat e tjerë. Ai ka një efekt të dobishëm në mikroflorën e zorrëve, ndihmon në largimin e kolesterolit nga trupi, përmirëson procesin e tretjes dhe ndihmon me kapsllëkun.

Pjepri jo vetëm që do t'ju ndihmojë të ruani shëndetin tuaj, por edhe të dukeni më mirë, pasi është një kozmetolog i shkëlqyer. Ai zbardh lëkurën dhe përdoret për djegie.

Më shpesh, pjepri hahet i gjallë, i shtohet sallatave të frutave dhe ëmbëlsirave. Por mund të thahet edhe, të bëhet reçel, reçel dhe madje edhe komposto.

Nëse vuani nga diabeti ose diarreja, pjepri është i kundërindikuar për ju.

Si të zgjidhni një pjepër

- Pjeprat duhet të jenë të pastër, pa njolla të zeza dhe çarje. Nuk duhet të rrezikoni të prekeni nga salmoneloza ose botulizmi.

- Sigurisht, mos blini kurrë pjepër të prerë dhe mos i kërkoni shitësit t'i presë. A mendoni se shitësi i ka larë duart kohët e fundit?

- Nëse pjepri nuk mban erë, pavarësisht sa shumë e fusni hundën në të, është i papjekur. Kërkoni një pjepër që nxjerr një aromë të fortë. Do të jeni të kënaqur me një blerje të tillë.

- Mund ta godisni pjeprin. Siç thonë ata që e dinë, një tingull i zbehtë do të thotë që pjepri është i pjekur.

- Bishti i një pjepri të pjekur duhet të jetë i thatë dhe shenja e lules në anën e pasme duhet të jetë pak e butë; nëse është shumë e butë, atëherë pjepri është i pjekur.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

Below Post Ad

 Kujdes! Informacioni është vetëm për qëllime informative dhe nuk synon të diagnostikojë ose të përshkruajë trajtim. Gjithmonë konsultohuni me një mjek të specializuar!



 


 

REKLAM