10 MJETE NATYRORE PËR TË RRITUR HEMOGLOBINËN:
1. Panxhari. Mund ta grini ose të bëni lëng panxhari prej tij. (Por mos e teproni me lëngun e panxharit, ai është shumë agresiv për sistemin tretës).
2. Lëng karrote. Efekti më i madh arrihet nëse pini një gotë 3-4 herë në javë. Një gotë lëng përmban rreth 500 gram karota.
3. Hikërror (sidomos jeshile).
4. Vezë (me një të verdhë të verdhë të mirë me lëng)
5. Kajsitë e thata dhe frutat e thata në përgjithësi – përmbajnë më shumë hekur se frutat e freskëta.
6. Perimet, frutat dhe manaferrat me ngjyrë jeshile dhe të kuqe të errët (spinaq, barishte të freskëta, fasule, mollë jeshile, rrush i kuq, rrush pa fara e zezë, boronicë, kofshë trëndafili të thatë, shegë, luleshtrydhe)
7. Chyawanprash është një ilaç i provuar dhe shumë efektiv për rritjen e hemoglobinës, përmirësimin e vetive reologjike të gjakut etj.
8. Mjalti me arra dhe boronicë është një mënyrë e shkëlqyer për të rritur proteinat e vlefshme në gjak. Mund të përzihet në përmasa të barabarta. Është më mirë ta konsumoni menjëherë në pjesë të vogla, sapo të përgatitet.
9. Pija e trëndafilit me mjaltë është e dobishme jo vetëm për imunitetin dhe vitalitetin e përgjithshëm, por edhe për rritjen e hemoglobinës. Ijet e trëndafilit duhet të zihen në një termos për disa orë, dhe mjalti duhet të shtohet menjëherë para përdorimit.
10. Koleksion bimor. Merrni dy lugë gjelle gjethe hithre dhe manaferre, si dhe tre lugë gjelle me lule kantarioni dhe kamomil. Të gjitha këto i grijmë, i përziejmë dhe, duke e vendosur në një termos, i hedhim rreth 700 gram ujë të vluar. Pini infuzionin një gotë në një herë tre herë në ditë.
bubullimalana@gmail.com