TOP - 10 vrasës natyralë të kancerit.
10/18/2024 04:40:00 μ.μ.
0
TOP - 10 vrasës natyralë të kancerit... 1. Hudhra Hudhra jo vetëm që mbron nga vampirët, por gjithashtu, falë përbërjeve të veçanta, rrit aktivitetin e qelizave të sistemit imunitar,e cila është përgjegjëse për rezistencën ndaj kancerit. Shkencëtarët kanë vërtetuar prej kohësh se hudhra ul rrezikun e sëmundjeve të zemrës dhe goditjes në tru. Për më tepër, mund të mbrojë kundër kancerit të stomakut dhe kancerit të zorrëve - dy nga sëmundjet më të mëdha vrasëse në planet. Studimet kanë vërtetuar se ata që konsumojnë rregullisht hudhër përjetojnë shumë më rrallë kancerin e stomakut dhe zorrëve. Në këtë drejtim, shkencëtarët mjekësorë rekomandojnë që edhe njerëzit e shëndetshëm të hanë hudhër çdo ditë. Sasia e hudhrës që hahet në javë duhet të jetë së paku 5 thelpinj. Suplementet e hudhrës janë të lejuara.
2. Fasulet Fasulet janë një burim i shkëlqyer i proteinave bimore, i sigurojnë trupit një pjesë të mirë të fibrave dhe gjithashtu kanë veti kundër kancerit. Fasulet dhe bishtajore përmbajnë disa fitokemikale që parandalojnë dëmtimin gjenetik të qelizave ose ngadalësojnë ndjeshëm procesin. Fasulet dhe fasulet mund të mbrojnë kundër shumë llojeve të kancerit, por ato mbrojnë më së miri nga kanceri i prostatës, plus ato reduktojnë rrezikun e zhvillimit të kancerit të organeve të tretjes.
3. Karotat Të gjithë e dimë se karotat janë një antioksidant i fuqishëm dhe burim i beta-karotenit. Por jo të gjithë e dinë se këto substanca dhe veti zvogëlojnë rrezikun e zhvillimit të një lloji të caktuar kanceri - kanceri i zgavrës me gojë dhe laringut, stomakut dhe zorrës së trashë, fshikëzës dhe prostatës. Hulumtimet nga urologët kanë konfirmuar se karotat kanë njëfarë rezistence ndaj kancerit të fshikëzës. Për parandalimin e kësaj sëmundjeje të tmerrshme janë të përshtatshme si karotat e papërpunuara ashtu edhe ato të ziera, megjithatë është produkti i papërpunuar ai që ruan vlera më të mëdha ushqyese, gjë që kontribuon në rezistencën më të mirë ndaj kancerit.
4. Brokoli Brokoli – kjo bimë mund të neutralizojë edhe efektet shkatërruese të kancerit. Brokoli vepron si një antioksidant dhe stimulon qelizat njerëzore, duke i bërë ato të luftojnë sëmundjet. Bimët e reja të brokolit kanë vlerën më të madhe, ato përmbajnë një sërë elementësh kundër kancerit. Lakrat e brokolit, aq të dobishëm në luftën kundër kancerit, mund të gjenden në dyqanet e ushqimit të shëndetshëm ose të rriten vetë. Është kaq e lehtë për të mbrojtur shëndetin tuaj duke shtuar disa filiza të kësaj bime tepër të shëndetshme në pjatën tuaj të ardhshme.
5. Piper i kuq piper i kuq ka një substancë që shkakton një ndjesi djegieje në të gjithë gojën, por e njëjta substancë lufton me sukses qelizat kancerogjene. Mund ta përdorni aq sa mundeni. Procesi ndjek të njëjtin parim si një banjë me avull kundër ftohjes - sa më e nxehtë aq më mirë.
6. Kërpudhat Kërpudhat janë një depo e substancave të dobishme për të gjithë trupin, por janë shumë efektive edhe në luftën kundër kancerit. Edhe gjashtë mijë vjet më parë, kinezët përdorën kërpudhat aziatike për qëllime mjekësore. Kërpudhat që përfitojnë trupin vijnë në varietete të ndryshme. Për shembull, shiitake, reishi, kërpudha deti dhe të tjera. Ju mund t'i hani vetë kërpudhat drejtpërdrejt, ose mund të blini suplemente speciale me ekstrakte të këtyre produkteve. Kërpudhat aziatike përmbajnë një substancë që lufton në mënyrë të përsosur qelizat e kancerit të prostatës, ndalon rritjen e qelizave të kancerit dhe i bën ato të vetëshkatërrohen. Studime të shumta e konfirmojnë këtë.
7. Mjedrat Mjedrat janë burim i antioksidantëve dhe substancave të tjera që mbrojnë nga kanceri. Studimet speciale mbi minjtë treguan se në ato kafshë që konsumonin mjedra të zeza, përqindja e qelizave të kancerit të ezofagut u ul ndjeshëm. Më vonë, pluhuri i mjedrës iu dha njerëzve me kancer kolorektal dhe rezultatet ishin gjithashtu të mira. Prandaj, në mbrojtjen dhe luftimin e kancerit, ju duhet t'i merrni këto manaferra të shijshme dhe shumë të shëndetshme në arsenalin tuaj.
8. Çaji jeshil Çaji jeshil përmban substanca që pengojnë efektet shkatërruese të qelizave kancerogjene në mushkëri dhe në sistemin tretës. Por kjo vlen ekskluzivisht për çajin e vërtetë jeshil të furnizuar nga Japonia. Pjesa më e madhe e paketimit të ekspozuar në supermarketet moderne nuk është çaji në fjalë. Prandaj, nëse doni të mbroni veten nga kanceri me çaj jeshil, do t'ju duhet të kërkoni një dyqan aziatik dhe ta blini produktin atje.
9. Domatet Domatet përmbajnë shumë substanca të dobishme dhe nuk ka fare rëndësi nëse i hani të përpunuara apo të gjalla. Studime të shumta kanë vërtetuar se domatet nuk janë të padobishme në luftën kundër kancerit. Tek meshkujt që konsumonin rregullisht domate dhe ushqime të bëra prej tyre, rreziku i zhvillimit të kancerit të prostatës u ul me 35% (!).
10. Shafrani i Indisë Shafrani i Indisë është përdorur prej kohësh me sukses në trajtimin e inflamatorëve dhe ftohjeve, si dhe në lehtësimin e simptomave të astmës. Megjithatë, shkencëtarët kohët e fundit deklaruan se shafrani i Indisë mund të luftojë edhe kancerin. Ky përfundim është nxjerrë nga informacioni i mëposhtëm: Në Shtetet e Bashkuara, incidenca e kancerit të prostatës është shumë e lartë, por në Indi, incidenca është jashtëzakonisht e ulët. Shkencëtarët kanë sugjeruar që indianët hanë ndryshe, duke ngrënë ushqime që i mbrojnë ata nga zhvillimi i kancerit, ndërsa amerikanët hanë pothuajse çdo gjë. Kujdesuni për veten!
bubullimalana@gmail.com