Djegësit natyralë të yndyrës
1. Grejpfruti - me përdorim të rregullt (150 g në ditë) mesatarisht mund të zvogëlojë peshën e një personi me 2 kg në 2 javë;2. Çaji jeshil – Nutricionistët aziatikë këshillojnë të pini 4 filxhanë çaj jeshil në ditë, kjo do të japë efektin më të madh përdjegia e yndyrës
3. Ushqimi pikant - kryesisht erëza: piper i zi i bluar, speca, mustardë, rrikë. Për shembull, specat djegës, të cilët përmbajnë substancën kapsacin, “shkrijnë” kaloritë e tepërta brenda 20 minutave pas përfundimit të vaktit.
4. Produktet e qumështit me pak yndyrë – rrisin prodhimin e hormonit kalcitriol, i cili bën që qelizat të djegin më shumë yndyrë;
5. Kanella – një lugë çaji në ditë ul nivelin e sheqerit në gjak dhe parandalon shndërrimin e karbohidrateve të tepërta në yndyrna;
7. Ushqimet me proteina – më shumë kalori shpenzohen për të tretur proteinat sesa për të tretur yndyrnat dhe karbohidratet. Si rezultat, yndyrat e tepërta digjen.
bubullimalana@gmail.com