Boronicat e kuqe për një person me diabetBoronicat e freskëta përmbajnë pak kalori dhe karbohidrate. Konsumimi i rregullt i boronicës së kuqe ndihmon në forcimin e sistemit imunitar, ndihmon në kurimin e shpejtë të mungesës së vitaminave dhe ftohjes. Frutat rrisin efektin e antibiotikëve, duke nxitur shpejtrikuperimi.
Boronicat janë të mira për zemrën dhe enët e gjakut. Manaferrat stimulojnë metabolizmin dhe përdoren për të parandaluar cistitin. Produkti ka veti tonike dhe është i këndshëm për shijen.
Frutat e boronicës së kuqe janë të pasura me vitaminë C, në këtë aspekt janë të barabartë me portokallin, limonin, grejpfrutin dhe luleshtrydhet. Përveç vitaminave të tjera, frutat përmbajnë B1, B2, B5, B6, PP. Boronicat janë një burim i vlefshëm i vitaminës K1 (filokinoni), ashtu si lakra dhe luleshtrydhet.
Kokrrat e kuqe mund të jenë sferike, elipsoidale ose vezake, me shije të theksuar të thartë dhe erë të freskët.
Boronicat e freskëta mund të mbushen me ujë të pastër të ftohtë dhe të ruhen në këtë gjendje për një muaj në temperaturën e dhomës dhe deri në gjashtë muaj në një vend të freskët. Boronicat e korrjes së pranverës janë më të pasurat me substanca të vlefshme, me përjashtim të vitaminës C. Boronicat e mbledhura në fillim të vjeshtës përmbajnë më pak sheqer dhe janë më të ndjeshme ndaj prishjes gjatë ruajtjes.
Si të konsideroni boronicat për diabetin?
Sasia e karbohidrateve në 100 g boronicë është 11,97 g (fibra + niseshte + sheqerna) Llogaritni sasinë e nevojshme të insulinës duke përdorur raportin tuaj të karbohidrateve.
Çfarë duhet të keni kujdes kur hani boronicë?
Lëngu i boronicës së kuqe përmban shumë acid, i cili shkatërron smaltin e dhëmbëve dhe irriton mukozën e stomakut. Për gastrit dhe ulcerat nuk rekomandohet ngrënia e frutave. Boronica është një alergjen i fortë, kështu që njerëzit me një tendencë të shtuar ndaj alergjive duhet ta përdorin produktin me kujdes. Duhet të keni kujdes me boronicat e thata, ato përmbajnë:
Proteina 0,65 g
Yndyrë 0,94 g
Karbohidrate 72,87 g
Kalori 299,41 kcal (1253 kJ)
Përveç faktit që ky është një produkt me shumë karbohidrate, shumë prodhues e ëmbëlsojnë edhe atë.
Boronicat e kuqe për një person me diabet
Boronicat e freskëta përmbajnë pak kalori dhe karbohidrate. Konsumimi i rregullt i boronicës së kuqe ndihmon në forcimin e sistemit imunitar, ndihmon në kurimin e shpejtë të mungesës së vitaminave dhe ftohjes. Frutat rrisin efektin e antibiotikëve, duke nxitur shpejtrikuperimi.
Boronicat janë të mira për zemrën dhe enët e gjakut. Manaferrat stimulojnë metabolizmin dhe përdoren për të parandaluar cistitin. Produkti ka veti tonike dhe është i këndshëm për shijen.
Frutat e boronicës së kuqe janë të pasura me vitaminë C, në këtë aspekt janë të barabartë me portokallin, limonin, grejpfrutin dhe luleshtrydhet. Përveç vitaminave të tjera, frutat përmbajnë B1, B2, B5, B6, PP. Boronicat janë një burim i vlefshëm i vitaminës K1 (filokinoni), ashtu si lakra dhe luleshtrydhet.
Kokrrat e kuqe mund të jenë sferike, elipsoidale ose vezake, me shije të theksuar të thartë dhe erë të freskët.
Boronicat e freskëta mund të mbushen me ujë të pastër të ftohtë dhe të ruhen në këtë gjendje për një muaj në temperaturën e dhomës dhe deri në gjashtë muaj në një vend të freskët. Boronicat e korrjes së pranverës janë më të pasurat me substanca të vlefshme, me përjashtim të vitaminës C. Boronicat e mbledhura në fillim të vjeshtës përmbajnë më pak sheqer dhe janë më të ndjeshme ndaj prishjes gjatë ruajtjes.
Si të konsideroni boronicat për diabetin?
Sasia e karbohidrateve në 100 g boronicë është 11,97 g (fibra + niseshte + sheqerna) Llogaritni sasinë e nevojshme të insulinës duke përdorur raportin tuaj të karbohidrateve.
Çfarë duhet të keni kujdes kur hani boronicë?
Lëngu i boronicës së kuqe përmban shumë acid, i cili shkatërron smaltin e dhëmbëve dhe irriton mukozën e stomakut. Për gastrit dhe ulcerat nuk rekomandohet ngrënia e frutave. Boronica është një alergjen i fortë, kështu që njerëzit me një tendencë të shtuar ndaj alergjive duhet ta përdorin produktin me kujdes. Duhet të keni kujdes me boronicat e thata, ato përmbajnë:
Proteina 0,65 g
Yndyrë 0,94 g
Karbohidrate 72,87 g
Kalori 299,41 kcal (1253 kJ)
Përveç faktit që ky është një produkt me shumë karbohidrate, shumë prodhues e ëmbëlsojnë edhe atë.
Njerëzit me diabet të tipit 2 mund të konsumojnë boronicë në sasi të kufizuar. Duke përdorur një glukometër, vëzhgoni se si reagojnë sheqernat tuaja ndaj 20-30 gram manaferra.
Urime dhe sheqer të mirë të gjithëve! mund të konsumojnë boronicë në sasi të kufizuar. Duke përdorur një glukometër, vëzhgoni se si reagojnë sheqernat tuaja ndaj 20-30 gram manaferra.
Urime dhe sheqer të mirë të gjithëve!
bubullimalana@gmail.com