Breaking Posts

16/trending/recent
Type Here to Get Search Results !

REKLAM


 

Mrekullia – patëllxhani


Patëllxhani në Lindje quhet perime jetëgjatësi, pjatat prej tij rekomandohen veçanërisht për të moshuarit.

Kaliumi dhe substanca të tjera që përmban patëllxhani,ndikojnë në mënyrë të favorshme në zemër, prishin pllakat e kolesterolit në enët e gjakut. Patëllxhanët janë të dobishëm edhe për çrregullimet metabolike, sëmundjet e mëlçisë, veshkave dhe sistemit tretës.

Patëllxhanët janë të pasur me fibra, proteina, vitamina C dhe B6, minerale (kalcium, hekur, fosfor).

* Pielonefriti, cistiti, urolithiasis.

- Hani sa më shpesh patëllxhan.
- Shtrydhni lëngun nga patëllxhani i freskët. Merrni 1/4 filxhan 2 herë në ditë.

* Anemia.

Hani 1 patëllxhan në ditë. Bakri, i përfshirë në sasi të mëdha në patëllxhan, nxit hematopoiezën.

* Dhimbje kyçesh, reumatizma, përdhes.

Fshijeni vendin e lënduar me një zgjidhje sode (1 lugë çaji për 0,5 l ujë të vluar), aplikoni patëllxhan të tharë dhe të zier në avull ose të pjekur të papërpunuar, mbulojeni me një shall leshi sipër. Pas 3 orësh, hiqni patëllxhanin, lani nyjen me ujë të ftohtë, lyejeni me vaj vegjetal.

* Pllakë e verdhë në dhëmbë, sëmundje periodontale.

- Digjni patëllxhanin derisa të formohet hi. Pastroni dhëmbët (gishti) me hi 2 herë në ditë.
- E pjekim patëllxhanin me lëkurë, e bluajmë dhe e përziejmë me një sasi të barabartë kripe. Pastroni dhëmbët dhe mishrat me një përzierje - pastroni me gishta.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

Below Post Ad

 Kujdes! Informacioni është vetëm për qëllime informative dhe nuk synon të diagnostikojë ose të përshkruajë trajtim. Gjithmonë konsultohuni me një mjek të specializuar!



 

REKLAM