Për sëmundjet metabolike, çdo produkt i ri duhet të futet në dietë gradualisht, pak nga pak, duke pasur kujdes të arsyeshëm. Mjekët rekomandojnë të hani bishtajore, por me disa kufizime me intolerancën individuale, blozën, zorrët e irrituara. Sa të pajtueshme janë thjerrëzat dhe diabeti i tipit 2?
Në përbërjen e tyre, kokrrat e thjerrëzave përmbajnë ushqyesit themelorë të mëposhtëm:
- Proteinat që thithen lehtësisht nga trupi, duke mos krijuar një ngarkesë në zorrët,
- Karbohidratet që nuk shkaktojnë rritje të glukozës në gjak,
- Fibër e tretshme
- Vitaminat e grupeve B dhe C, aminoacidet,
- Jod, kalium, fosfor, hekur.
Siç mund ta shihni, diabeti dhe thjerrëzat janë mjaft të pajtueshme. Thjerrëzat për diabet janë një nga ushqimet e rekomanduara. Përdorimi i thjerrëzave në sasi të moderuar normalizon përmbajtjen e sheqerit, zvogëlon rreziqet e shtimit të peshës me konsum të moderuar, normalizon metabolizmin.
Sa për shijen, ekzistojnë disa lloje të thjerrëzave - e zezë, jeshile, e kuqe, e verdhë dhe e bardhë. Në Rusi, kokrrat më të zakonshme nga 3 lloje janë të kuqe, jeshile dhe të verdha. Do shumëllojshmëri ka shijen e vet. Duke alternuar drithërat, mund të arrini shumëllojshmëri në dietë. Thjerrëzat për diabet janë një nga produktet universale. Kërkimi i pjatave dhe recetave të reja çon në zbulime të mahnitshme dhe të këndshme.
bubullimalana@gmail.com