Me diabetin, trupi i njeriut është shumë i ndjeshëm ndaj ushqimeve të ndryshme. Ju mund të ndjeni menjëherë përkeqësimin e gjendjes, ndërsa sheqeri në gjak rritet.Substancat e dobishme që përmban vaji i
ullirit vaji i ullirit për diabetin Pra, zgjidhja më e mirë për pacientë të tillë do të ishte zëvendësimi i vajit vegjetal me vaj ulliri. Ky vaj është i famshëm për vetitë e tij shëruese dhe përmban vitaminë E - një antioksidant i shkëlqyer. Është kjo vitaminë që ka një efekt pozitiv në gjendjen e enëve të gjakut, duke mbrojtur kështu zemrën nga një sërë sëmundjesh serioze dhe ruan integritetin e qelizave në trup.
Ka më shumë vitaminë E në vajin e ullirit se në çdo vaj tjetër. Duke e konsumuar këtë vaj për ushqim, diabetik plotëson nevojën e trupit për një vitaminë me 13 për qind. Një tjetër, jo më pak e rëndësishme për shëndetin, vitamina K, është gjithashtu një përbërës i vajit të mrekullueshëm.
Një plus i madh i vajit të ullirit është se ai nuk përmban karbohidrate dhe yndyrna, dhe gjithashtu nuk ka natrium. Përmbajtja e yndyrave të ngopura arrin në 14 për qind, por përmban edhe yndyrna dhe yndyrna të pangopura. Nga kjo rezulton se vaji i ullirit është një produkt “diabetik” që ruan ekuilibrin e sheqerit në gjak.
Përfitimet e pirjes së vajit të ullirit për diabetin
Çdo mjek do t'ju rekomandojë fuqimisht që të përfshini vajin e ullirit në listën e ushqimeve vitale, pasi ndihmon trupin të ndjejë ndryshimet në nivelet e insulinës dhe sheqerit në gjak. Ky proces kryhet pikërisht falë yndyrave të pangopura në përbërjen e vajit. Rekomandohet përdorimi i vajit të ullirit si një shtesë në dietën kryesore të diabetikëve, pasi zvogëlon rrezikun e zhvillimit të aterosklerozës, si dhe parandalon pasojat më të këqija.
vaji i ullirit dhe diabeti Diabetikët këshillohen fort që të zëvendësojnë gjalpin me vaj ulliri, pasi ky i fundit nuk përmban kolesterol dhe yndyrna trans. Produktet duhet t'i zëvendësoni si gjatë përgatitjes së pjatave të freskëta, ashtu edhe të përdorni vaj ulliri në pjekje, gjatë skuqjes ose zierjes. Kur bëni sanduiçe, lyeni bukën ose lyeni me vaj ulliri. Pra, do të bëhet më e dobishme dhe aromatik.
Në varësi të llojit të diabetit (tipi 1 ose 2), duhet të konsumoni 5 deri në 7 lugë çaji vaj në ditë. Mos harroni se vaji i ullirit do të ndihmojë jo vetëm në trajtimin e diabetit, por gjithashtu do të shërbejë si një parandalim i mirë për ata që janë në rrezik të sëmuren me të.
bubullimalana@gmail.com