Në jetën e përditshme ndonjëherë përjetojmë simptoma të tilla si rrahje zemre, shtrëngim në gjoks dhe gulçim, por rezultatet e ekzaminimit nuk tregojnë ndonjë anomali. Në fakt, ndonjëherë arsyeja për këtë nuk janë sëmundjet e zemrës, por luhatjet e presionit të gjakut të shkaktuara nga lodhja e zemrës dhe mosfunksionimi autonom.Mjekësia tradicionale kineze beson se "pesë ngjyrat korrespondojnë me pesë organet e brendshme". Ushqimi i kuq shkon në zemër, dhe fasulet e kuqe mund të stimulojnë qarkullimin e gjakut në trupin e njeriut dhe të mbrojnë sistemin kardiovaskular.
Ziej fasulet e kuqe përpara se të hahet. I pasur me kalium dhe fibra dietike, të cilat forcojnë zemrën, plotësojnë rezervat e gjakut, reduktojnë ënjtjet dhe mbajtjen e ujit.
Përfitimet shëndetësore të fasuleve të kuqe janë një fakt i vërtetuar. Produkti është një burim i vlefshëm i vitaminave B, vitaminës C, vitaminës E, vitaminës D.
Ka gjithashtu shumë mikro dhe makro elementë në fasule, duke përfshirë: zink, bakër, squfur, hekur, kalium, argininë, magnez, kalcium, tirozinë, karoten.
Përkundër vlerave të larta ushqyese të fasules së kuqe, ajo është një produkt ushqimor dietik, dhe gjithashtu përmban shumë fibra vegjetale. Proteina që përmbahet në fasule e vendos atë pothuajse në të njëjtin nivel me peshkun dhe mishin.
Me kujdes, ju duhet ta përdorni produktin në ushqim për njerëzit e moshës së shtyrë. Kjo për faktin se aftësia e tyre enzimatike është zvogëluar, gjë që mund të shkaktojë disa vështirësi në tretjen e fasuleve.
bubullimalana@gmail.com