Fasulet
Diabeti i tipit 2, kolesteroli i lartë, problemet me stomakun - për të reduktuar rrezikun e të gjitha këtyre sëmundjeve, ia vlen të hani fasule sa më shpesh të jetë e mundur. Ai përmban shumë fibra vegjetale, mungesën e të cilave e ndjejmë në çdo moshë, por sidomos pas 60 vjetësh. Pra, hani fasule dhe bishtajore të tjera - është e shijshme, e kënaqshme dhe shumë e shëndetshme.
Domate
Të ndritshme dhe të shijshme, domatet na ndihmojnë të parandalojmë rrudhat. Domatet janë të pasura me likopen, një antioksidant natyral që mbron lëkurën nga dëmtimet dhe rrudhat e parakohshme. Pra, domatet, si dhe pasta apo lëngu i domates, duhet të hahen më shpesh.
Kërpudhat
Në këtë kohë, shumë gra përballen me brishtësinë dhe brishtësinë e shtuar të eshtrave. Për të përballuar këtë sëmundje, duhet të hani shumë kalcium dhe vitaminë D, e cila është vërtet shumë te kërpudhat. Pra, hani kërpudha jo vetëm në verë, por edhe në dimër, kur ndjejmë veçanërisht mungesën e kësaj vitamine “dielli”.
Kumbulla të thata
Një tjetër produkt që është shumë i dobishëm për shëndetin dhe forcën e kockave. Pesë ose gjashtë nga këto fruta në ditë mund të parandalojnë me sukses humbjen e kockave – dhe kumbullat e thata janë po aq të dobishme sa ato të freskëta. Pra, mos neglizhoni!
Vezët
Janë të mira për të gjitha moshat, por pas moshës 60 vjeç duhet të hahen pa dështuar: konsumimi i rregullt i vezëve ndihmon në mbrojtjen e shëndetit të trurit dhe ruajtjen e funksionit njohës në pleqëri. Përveç kësaj, vezët janë një burim i proteinave, të cilat janë të nevojshme për të ruajtur masën muskulore. Kështu që ia vlen të filloni ditën tuaj me vezë të fërguara ose vezë të fërguara!
bubullimalana@gmail.com