Breaking Posts

16/trending/recent
Type Here to Get Search Results !

REKLAM


 

Përfitimet e gjetheve të panxharit


Ideale për sallata. 
Është i pasur me fibra. Para gatimit, duhet të lahet mirë, të pritet imët dhe të derdhet me ujë të valë. Gjethet do të bëhen të buta dhe të buta. Majat e panxharit kombinohen me rrepkë, selino, kastravec, marule, spinaq, barishte dhe arra.

Viseni sallatën me vajra vegjetale të shtypura të ftohtë me lëng limoni ose molle, salcë kosi.
Pjesa e sipërme mund të shtohet në pjatat kryesore - zierje me perime, qofte, tavë, omëletë. Majat e panxharit mund të jenë mbushje për byrekët. Majat mblidhen - thahen, fermentohen, kriposen, konservohen me perime të tjera dhe më pas përdoren në gatim në dimër.
Përfitimet e gjetheve të panxharit
- E dobishme për sëmundjet kardiovaskulare, diabetin, aneminë, sëmundjet e tiroides.
- Me një dhimbje koke në kohët e vjetra, ata fërkonin një gjethe panxhari në grurë, e aplikonin në ballë për 15 minuta.
- Një gjethe e grimcuar panxhari aplikohet në qepallat me konjuktivit.
- Një zierje e gjetheve të panxharit ndihmon në luftën kundër kapsllëkut: një lugë gjelle gjethe hidhet me ujë të vluar dhe injektohet derisa të ftohet, pihet e gjithë gota në katër doza në ditë.
- Ndihmon me shërimin afatgjatë të plagëve, lëkurën e plasaritur - përdorni lëngun e gjetheve, llaçin prej tyre dhe një zierje për larjen e plagëve dhe kompresave.
- Në rast sëmundjesh dhe çarjesh në këmbë, bëhet banja e këmbëve me zierje të gjetheve.
– Aktivizon metabolizmin dhe hematopoezën, ndihmon në trajtimin e ulçerës peptike, gastritit dhe sëmundjeve të mëlçisë.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

Below Post Ad

 Kujdes! Informacioni është vetëm për qëllime informative dhe nuk synon të diagnostikojë ose të përshkruajë trajtim. Gjithmonë konsultohuni me një mjek të specializuar!



 

REKLAM