Kivi përmban më shumë vitaminë C se një portokall ose limon, i pasur me kalium, kalcium, vitaminë E, e cila është e dobishme për ata që vuajnë nga presioni i lartë i gjakut dhe sëmundjet e zemrës. Në të njëjtën kohë, kivi ka vetëm 60 kalori për 100 gram fruta, gjë që e bën atë një produkt dietik të vlefshëm.
Gjatë epidemisë së gripit, grini frutat e kivit, shtoni 1 lugë çaji mjaltë në pure dhe hajeni në mbrëmje para se të shkoni në shtrat.
Për djegiet dhe ngricat, përzieni frutat e kivit të grirë me 1 lugë çaji vaj ulliri, lyejeni vendin e lënduar - do të shërohet shpejt.
Shkencëtarët norvegjezë kanë zbuluar tek kivi një substancë unike që djeg acidet yndyrore dhe redukton rrezikun e mpiksjes së gjakut në enët e gjakut. Rekomandohet të hahen 2-3 kivi në ditë dhe pas një muaji efekti është “në zemër”. Niveli i acideve yndyrore të dëmshme në gjak ulet me 15%.
Grini 3 karota, 1 frut kivi, një lugë mjaltë dhe një gotë kos. Një koktej i tillë vitaminash ndihmon trupin të shërohet nga ftohja.
Grini 3 karota, 1 frut kivi, një lugë mjaltë dhe një gotë kos. Një koktej i tillë vitaminash ndihmon trupin të shërohet nga ftohja.
bubullimalana@gmail.com