Breaking Posts

16/trending/recent
Type Here to Get Search Results !

REKLAM


 

Karakteristikat e dobishme të panxhareve në diabet


Dieta diabetike është një PPC e vërtetë e ushqimit. Do produkt konsiderohet menjëherë nga disa pozicione. Kjo është e lehtë për tu shpjeguar: pacientët me diabet kanë një metabolizëm të veçantë, i cili është i rëndësishëm për t'u mbajtur në një nivel konstant.

A ka ndonjë kufizim në panxhar në dietën diabetike? Për ta kuptuar këtë, është e rëndësishme që së pari të vlerësoni përfitimet dhe dëmet e përgjithshme të perimeve.

Si është

  • Për shumicën prej nesh, fjala "panxhar" shoqërohet me një kulturë mjaft të madhe rrënjësore të ngjyrës detare. Kjo është panxhar, më e njohur.
  • Ekziston edhe një shkallë, shkallë teknike. Ajo është e nevojshme për prodhimin e sheqerit dhe mund të përdoret si ushqim për bagëtinë.
  • Chard është një panxhar me gjethe. Rrjedhin lëng, rrjedh të fortë (zakonisht ato janë të ziera ose të ziera) dhe gjethet, të cilat duken si spinaq, por rriten më të mëdha dhe përdoren në sallata, hahen. Në Evropë, kjo zarzavate me perime është e njohur, në Rusi ajo ende nuk është vlerësuar.

Përfitimet dhe dëmet e panxharëve

Nëse dekompozojmë korrjen e rrënjës së tryezës në përbërësit e saj, marrim një grup mbresëlënës:

  • vitaminat kryesore dhe grupet e tyre;
  • kalcium, zink, mangan, fosfor, magnez, kalium;
  • fibra;
  • acide frutash (oksalike, tartare, malike, citrike).

Në këtë rast, yndyra në panxhar - zero, proteina - 1.4%, karbohidrate - 9%.+

Shtë e rëndësishme që diabetikët të dinë se panxhari përmban glukozë, saharozë dhe fruktozë. Kjo shtron pyetjen: a ka ndalim të panxhareve në diabet. Më shumë rreth kësaj më vonë.

Panxhari është i nevojshëm për të gjithë ata që kanë hipertension dhe arteriosklerozë. Ai forcon muret e enëve të gjakut, i zgjeron ato. Nëse hemoglobina është e ulët, jo vetëm përgatitjet e mishit dhe hekurit do të ndihmojnë, por edhe panxharat. Aftësia e një perime për të larguar toksinat nga trupi, rregulluar metabolizmin me kripë uji dhe stimulon aktivitetin e zorrëve është shumë i rëndësishëm. Karakteristikat antiseptike do t'ju ndihmojnë të heqni qafe ftohjen e zakonshme nëse zhyten me lëng panxhar ose e përdorni në vend të pikave në hundë.+

Sidoqoftë, panxhari jo vetëm që mund të ndihmojë, por edhe të dëmtojë në maksimum+
Ju nuk mund të abuzoni me lëng panxhar - kjo rrit aciditetin e stomakut. Nuk është rastësi që edhe njerëzve të shëndetshëm rekomandohet të përzihen lëngjet e panxharit dhe karrotës në një raport 1: 1. Edhe perimet e ziera janë kundërindikuar në rast të ulçerës së stomakut. Me diarre, panxharët do të përkeqësojnë gjendjen, e njëjta gjë do të ndodhë me osteoporozën, urolithiasis dhe hipotension (presion të ulët të gjakut). Me ndonjë nga kundërindikimet, panxharët do të duhet të braktisen.

Kalori dhe më shumë

Për të imagjinuar përfundimisht panxhar si një element të mundshëm të një diete diabetike, studioni tabelën më poshtë:+

panxhar ngrënietë miratuara nga qeveriaXEkcal
i papërpunuar3015040
i zier6515049

Në dimër, shumë nutricionistë rekomandojnë rritjen e zarzavateve të panxharit në një dritareje dhe përdorimin në sallata si një shtesë e vitaminës. GI e gjetheve të reja është vetëm 15. alsoshtë gjithashtu e rëndësishme të dini se 1 XE = 125 ml lëng panxhar.+

A duhet të përfshihet dieta në dietë apo jo?

Përmbajtja e disa llojeve të sheqerit në panxhar duket se e bën atë një produkt të ndaluar në një dietë diabetike. Sidoqoftë, për të rritur me të vërtetë glukozën në gjak, duhet të hani rreth një kilogram panxhar menjëherë. Edhe një dashnor i pasionuar i perimeve nuk është i aftë për këtë.

Dieta Nr.9, e njohur për diabetikët, nuk ndalon panxhar. Një pjesë që peshon 50-100 gram do të marrë të gjitha përfitimet e produktit pa shfaqur efekte anësore të dëmshme. Sidoqoftë, kundërindikimet e zakonshme të panxhareve mbeten dhe duhet të merren parasysh.+

Gjethet e reja ose lëngu i shtrydhur fllad, i grirë papërpunuar ose i zier, vinaigrette ose borsch - panxhari mund të diversifikojë në mënyrë të konsiderueshme dhe të përmirësojë ushqimin e një diabeti. Sidoqoftë, mbani mend që përdorimi i ndonjë produkti është dakord më së miri me mjekun ose dietologun tuaj. Vetëm në këtë rast mund të konfirmojmë përfundimisht nevojën për panxhar në dietë




Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

Below Post Ad

 Kujdes! Informacioni është vetëm për qëllime informative dhe nuk synon të diagnostikojë ose të përshkruajë trajtim. Gjithmonë konsultohuni me një mjek të specializuar!



 

REKLAM