Dieta diabetike është një PPC e vërtetë e ushqimit. Do produkt konsiderohet menjëherë nga disa pozicione. Kjo është e lehtë për tu shpjeguar: pacientët me diabet kanë një metabolizëm të veçantë, i cili është i rëndësishëm për t'u mbajtur në një nivel konstant.
Si është
- Për shumicën prej nesh, fjala "panxhar" shoqërohet me një kulturë mjaft të madhe rrënjësore të ngjyrës detare. Kjo është panxhar, më e njohur.
- Ekziston edhe një shkallë, shkallë teknike. Ajo është e nevojshme për prodhimin e sheqerit dhe mund të përdoret si ushqim për bagëtinë.
- Chard është një panxhar me gjethe. Rrjedhin lëng, rrjedh të fortë (zakonisht ato janë të ziera ose të ziera) dhe gjethet, të cilat duken si spinaq, por rriten më të mëdha dhe përdoren në sallata, hahen. Në Evropë, kjo zarzavate me perime është e njohur, në Rusi ajo ende nuk është vlerësuar.
Përfitimet dhe dëmet e panxharëve
- vitaminat kryesore dhe grupet e tyre;
- kalcium, zink, mangan, fosfor, magnez, kalium;
- fibra;
- acide frutash (oksalike, tartare, malike, citrike).
Në këtë rast, yndyra në panxhar - zero, proteina - 1.4%, karbohidrate - 9%.+
Panxhari është i nevojshëm për të gjithë ata që kanë hipertension dhe arteriosklerozë. Ai forcon muret e enëve të gjakut, i zgjeron ato. Nëse hemoglobina është e ulët, jo vetëm përgatitjet e mishit dhe hekurit do të ndihmojnë, por edhe panxharat. Aftësia e një perime për të larguar toksinat nga trupi, rregulluar metabolizmin me kripë uji dhe stimulon aktivitetin e zorrëve është shumë i rëndësishëm. Karakteristikat antiseptike do t'ju ndihmojnë të heqni qafe ftohjen e zakonshme nëse zhyten me lëng panxhar ose e përdorni në vend të pikave në hundë.
Kalori dhe më shumë
Për të imagjinuar përfundimisht panxhar si një element të mundshëm të një diete diabetike, studioni tabelën më poshtë:
panxhar ngrënie | të miratuara nga qeveria | XE | kcal |
i papërpunuar | 30 | 150 | 40 |
i zier | 65 | 150 | 49 |
Në dimër, shumë nutricionistë rekomandojnë rritjen e zarzavateve të panxharit në një dritareje dhe përdorimin në sallata si një shtesë e vitaminës. GI e gjetheve të reja është vetëm 15. alsoshtë gjithashtu e rëndësishme të dini se 1 XE = 125 ml lëng panxhar.
A duhet të përfshihet dieta në dietë apo jo?
Dieta Nr.9, e njohur për diabetikët, nuk ndalon panxhar. Një pjesë që peshon 50-100 gram do të marrë të gjitha përfitimet e produktit pa shfaqur efekte anësore të dëmshme. Sidoqoftë, kundërindikimet e zakonshme të panxhareve mbeten dhe duhet të merren parasysh.
Gjethet e reja ose lëngu i shtrydhur fllad, i grirë papërpunuar ose i zier, vinaigrette ose borsch - panxhari mund të diversifikojë në mënyrë të konsiderueshme dhe të përmirësojë ushqimin e një diabeti. Sidoqoftë, mbani mend që përdorimi i ndonjë produkti është dakord më së miri me mjekun ose dietologun tuaj. Vetëm në këtë rast mund të konfirmojmë përfundimisht nevojën për panxhar në dietë
bubullimalana@gmail.com