Lulelakra padyshim që do të konsiderohej si perime e rilindjes pasi mund të konsumohet në mënyra të ndryshme.
Plus, mund të sigurojë lëndë ushqyese për dietën tuaj. Lulelakra është një perime me shije të butë që mund të marrë shije kaq të ndryshme në varësi të recetës. Por në thelb, më e rëndësishme është të dini se çfarë ndodh me trupin tuaj kur hani lulelakër shkruan Eatthis.
1 Do të merrni një dozë të shëndetshme të fibrash
Lulelakra është e mbushur me fibra 2 deri në 3 gram për filxhan. Kjo mund të tingëllojë mbresëlënëse, por 3 gram është rreth 10% e marrjes ditore të rekomanduar të fibrave (28 gramë në ditë).
Fibrat janë, sigurisht, të rëndësishme për shëndetin e përgjithshëm dhe madje mund t'ju ndihmojnë të humbni peshë.
2 Do të jeni më të hidratuar
Lulelakra përbëhet nga 92% ujë. Kjo do të thotë që kur po e hani, jo vetëm që po merrni të gjitha lëndët ushqyese të tij, por gjithashtu po merrni shumë ujë.
3 Ju mund të ndiheni të fryrë
Përveç lëndëve ushqyese si vitaminat C, E dhe K, lulelakrat përmbajnë edhe FODMAPs që shkakton fryrje dhe gazra, por studimet gjithashtu kanë lidhur FODMAP me sindromën e zorrëve të irritueshme.
Megjithatë gatimi i lulelakrës mund ta bëjë më të lehtë tretjen.
4 Mund të ndikojë në ilaçet tuaja
Lulelakra është e pasur me vitaminë K, e cila mund të jetë problem nëse jeni duke përdorur ilaçe të caktuara, posaçërisht hollues gjakut. Ilaçet për hollimin e gjakut mund të ndërveprojnë me vitaminën K, kështu që njerëzit që marrin ato ilaçe shpesh paralajmërohen nga mjekët e tyre për të parë marrjen e vitaminës K. Vitamina K ndihmon në mpiksjen e gjakut, prandaj është e rëndësishme të mbani nivelet e vitaminës K në përputhje kur merrni hollues të gjakut, në mënyrë që të mos çekuilibroni gjakun tuaj.
bubullimalana@gmail.com