Breaking Posts

16/trending/recent
Type Here to Get Search Results !

REKLAM


 

Qershi për stresin, reumatizmin, pagjumësinë dhe shumë sëmundje të tjera.


Qershitë janë një nga frutat e preferuara të pranverës dhe verës pasi përveç që janë të shijshme, ato gjithashtu janë shumë freskuese.
A e dini, për shembull, se ngjyra e saj e kuqe është kryesisht për shkak të anthocyanin, një antioksidant që parandalon dhe lufton shumë sëmundje? Apo që është e pasur me vitamina, acide dhe fitosterole, të cilat ofrojnë përfitime të shumta për trupin tonë, me vetëm ... 4-5 kalori "të ngarkuara" për fruta?


Historia e qershive

Lucullus, një gjeneral romak i njohur për ushqimet e tij të ngathët, i solli në Itali në 72 para Krishtit. ku i transplantoi. Ata arritën në Angli me kërkesën e Henry VIII pasi i provuan në Belgjikë. Tani ato janë të përhapura në të gjithë botën, dhe ka shumë lloje që lulëzojnë në varësi të rajonit.

Qershitë: Ata janë plot me lëndë ushqyese dhe kjo është arsyeja pse ato janë thelbësore në dietën tonë


Mund t’i gjeni në treg nga muaji qershor dhe përveç shijes së shkëlqyeshme, ato gjithashtu ofrojnë shumë lëndë ushqyese, si fibra, vitaminë A, vitaminë C, vitaminë B, kalium, kalcium, fosfor, hekur, magnez dhe bakër, ndërsa secila qershi ka kalori minimale.

Shihni më poshtë përfitimet që kanë qershitë për shëndetin tonë.

Ata kanë aktivitet antioksidues.
- Ata luftojnë inflamacionin dhe mbrojnë qelizat e trupit.
- Ata veprojnë si laksues dhe promovojnë funksionimin e mirë të zorrëve.
- Ato ndihmojnë në rregullimin e presionit të gjakut.
- Ata forcojnë sistemin imunitar dhe kardiovaskular.
- Ato zvogëlojnë pagjumësinë.
- Ata mbrojnë muskujt nga konsumimi dhe lotimi dhe kontribuojnë në shërimin e shpejtë pas stërvitjes.
- Ato veprojnë si tretës dhe diuretikë.
- Ato janë efektive në lehtësimin e dhimbjeve reumatike.
- Ato zvogëlojnë shumë lodhjen mendore.

Qershi: I shijshëm për gurin

Nuk është ekzagjerim të thuash që asgjë nuk humbet nga qershia, pasi madje mund të konsumosh farat. Në rregull, nuk janë saktësisht të ngrënshëm, por me farat e qershisë mund të bëni liker. Për më tepër, nëse keni oreks dhe kohë për të hequr thelbin e qershive, mishi i tyre bëhet i ëmbël për lugën, reçelin, shurupin, lëngun dhe pijen e butë.
Me qershitë bëni edhe turshi dhe sallata frutash, ndërsa ato përfshihen me sukses në sallatat jeshile dhe recetat e këndshme me shpendë dhe mish. Gjithashtu, dekoroni ëmbëlsirat dhe ëmbëlsirat verore dhe mos harroni qershitë e famshme Maraskin që zhyten në shumë pije dhe kokteje.
⟴LANA ON

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

Below Post Ad

 Kujdes! Informacioni është vetëm për qëllime informative dhe nuk synon të diagnostikojë ose të përshkruajë trajtim. Gjithmonë konsultohuni me një mjek të specializuar!



 

REKLAM