Kjo perime e shijshme është e përhapur në gjithë botën dhe ka përfitime mahnitëse shëndetësore. Ka shumë lloje të kungujve dhe shumica kanë të njëjtat efekte shëndetësore.
Konsumimi i kungujve ruan dhe përmirëson shikimin, forcon shëndetin dhe imunitetin, parandalon kancerin, menaxhon simptomat e diabetit, forcon kockat, mbron shëndetin e zemrës, zvogëlon simptomat e pagjumësisë, parandalon inflamacionin, trajton artritin, ul ulcerat, parazitët dhe infeksionet, rregullon frymëmarrjen dhe presionin e ulët të gjakut.
Kungujt janë me plot vitamina, sikurse janë A, C, E, B1, B3, B5, B6. Po ashtu përmbajnë minerale sikurse janë magnez, kalium, mangan, bakër, fosfor, kalcium dhe hekur.
Këto janë të mirat shëndetësore që sjell konsumimi i kungullit: Forcon imunitetin, menaxhon diabetin, vepron kundër inflamacioneve, ka veprim antiseptik, antimikrobe, forcon shëndetin e sistemit respirator, favorizon shëndetin e sistemit kardiovaskular.
⟴LANA ON
bubullimalana@gmail.com