Breaking Posts

16/trending/recent
Type Here to Get Search Results !

REKLAM


 

“Çlirohu nga Fryrja e Stomakut”


Fryrja është një nga problemet më të vështira të stomakut, e njohur pothuajse nga të gjithë në botë.
Përshkrimi i njerëzve për këtë simptomë mund të jetë i ndryshëm, por shqetësimi kryesor është gjithmonë i njëjtë: ndjenja e rritjes së presionit në bark (abdomen).
Kjo mund të shoqërohet me shumë probleme të tjera të stomakut, si sindromi i zorrëve të stresuara, por mund të vijë edhe në mënyrë të pavarur pas një vakti të rëndë ose dietë të gabuar.
Ju mund të parandaloni fryrjen duke ngrënë ngadalë dhe në pjesë të vogla. Nëse i kushtoni vëmendje asaj  që konsumoni dhe jeni më të kujdesshëm në lidhje me marrjen e ushqimit, kjo mund t’ju ndihmojë t’i shijoni më shumë ushqimet, pasi truri juaj do të ketë kohë për të përpunuar atë që po vendosni në gojën tuaj.
Gjithashtu, kjo do të ulë sasinë e flluskave të ajrit që ju gëlltisin me vaktin tuaj të cilat janë  në rradhë të parë shkaku katastrofik i fryrjes. Vetëm hani ngadalë dhe shijojeni ushqimin një sekondë kështu që nuk do t’ju duhet të vuani pas një darke të shijshme.
Kjo mënyrë e të ngrënit do të thotë që ju duhet ta mendoni marrjen e ushqimit si një mënyrë për të trajtuar mirë trupin tuaj dhe të mos abuzoni me të. Në thelb, ngrënija e kujdesshme është e gjitha për të mos ngutur, kështu që ju mund të shijoni ushqimin tuaj, të përgatitni ushqimet tuaja, të hidratoni trupin tuaj, të mos bëni shumë punë dhe, më e rëndësishmja, të respektoni trupin dhe shëndetin tuaj.

Shmangni ushqimet që shkaktojnë gazra

Jo, nëna nuk ju ka gënjyer kur tha që gjërat e gjelbra janë jashtëzakonisht të shëndetshme. Lakra jeshile dhe brokoli janë me të vërtetë të pasur me lëndë ushqyese dhe perime me fibra që ju duhet të hani në mënyrë që të keni një sistem të fortë tretje.
Megjithatë, këto ushqime janë gjithashtu të pasura me rafinozë, i cili është një sheqer që mund të tretet vetëm nga bakteret në stomakun tuaj dhe fermentimi i tij është pikërisht ajo që ju shkakton fryrje.
Por mos i hidhni të gjitha këto perime! Vetëm përpiquni të mbani nën kontroll sasinë që hani ose  të zvogëloni sasinë e sheqerit që merrni.

Kujdes me kripën

Nëse vazhdoni të jeni të fryrë, mund të duhet të kujdeseni për sasinë e kripës që konsumoni. Ushqimi i pasur në sodium mund të ngadalësojë trupin tuaj në proçesin e largimit të ujit të tepërt, duke ju bërë që të ndiheni sikur të kishit një tullumbace në stomak.
Kripa është jashtëzakonisht e vështirë për t’u shmangur për shkak të pranisë së saj në shumicën e ushqimeve të përpunuara dhe të paketuara. Nëse ndjeni se keni dështuar me dietën tuaj të shëndetshme, pothuajse pa kripë, pini më shumë ujë për ta shpërlarë atë nga trupi juaj.

Kënaqeni veten me fruta

Nëse keni qenë keq me ushqimet e kripura, ju mund të dëshironi të investoni në disa banane. Ata parandalojnë mbetjen e ujit në trup për shkak të natriumit. Bananet janë plot me kalium dhe rregullojnë në mënyrë të përkryer nivelet e kripës duke ulur fryrjen.
Ndërkohë, enzimat në papaja dhe ananas ndihmojnë në thyerjen e proteinave në sistemin tuaj, i cili mrekullisht ndihmon stomakun tuaj për të përpunuar ushqimin. Pra, hani këto fruta pas një vakt të rëndë për të forcuar traktin tuaj të tretjes dhe do t’ju ndihmojnë të shmangni kapsllëkun dhe fryrjen.

Pini mendër dhe çaj kamomil

Pas një vakt të rëndë, ju mund të dëshironi të kënaqmi veten me një filxhan çaj kamomili apo mendër. Të dy kanë aftësi për të çliruar spazma në stomakun tuaj dhe për të lehtësuar dhimbjen tuaj nëse ndiheni të fryrë.
Çaji i kamomilit jo vetëm që ndihmon me tretjen, por gjithashtu duke e konsumuar atë mund të relaksoheni dhe të qetësoni kështu duke mos i kushtuar shumë vëmendje problemeve tuaja të barkut.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

Below Post Ad

 Kujdes! Informacioni është vetëm për qëllime informative dhe nuk synon të diagnostikojë ose të përshkruajë trajtim. Gjithmonë konsultohuni me një mjek të specializuar!



 

REKLAM