Breaking Posts

16/trending/recent
Type Here to Get Search Results !

REKLAM


 

Pesë fruta të thata që do të ndihmojnë zemrën dhe enët e gjakut.


Pesë fruta të thata që do të ndihmojnë zemrën dhe enët e gjakut.

Frutat e thata nuk janë vetëm një trajtim ushqyes, por edhe një mundësi e shkëlqyeshme për të ngrënë. Përveç shijes së këndshme, frutat e thata vlerësohen për përmbajtjen e tyre të lartë të lëndëve ushqyese, fibrave dhe antioksidantëve.

Frutat e thata përmbajnë shumë kalium, hekur, karotinë, magnez, kalcium dhe vitamina B. Dhe përqendrimi i tyre është dukshëm më i lartë se në ato të freskëta. Ata gjithashtu nuk kanë praktikisht asnjë kundërindikacion për përdorim. Prandaj, ato mund të përfshihen në dietën e përditshme të një personi. Kjo ka një efekt të dobishëm në të gjitha organet, veçanërisht në sistemin kardiovaskular.

Cilat lloje të frutave të thata janë të mira për zemrën dhe enët e gjakut?
Llojet më të njohura janë kajsitë e thata, kumbullat e thata, rrushi i thatë, hurmat, fiqtë dhe mollët e thata. Çdo specie ka kompleksin e vet unik të substancave që mbështesin funksionimin e zemrës.

Njerëzit e prirur ndaj sëmundjeve të zemrës këshillohen të përfshijnë fruta të ndryshme të thata në dietën e tyre. Është e rëndësishme që ato të përgatiten siç duhet përpara përdorimit dhe të mos e tejkalojnë normën e lejuar.

1.Kajsitë e thata 
Kajsitë e thata janë kajsitë e thata. Frutat e thara në ajër zakonisht kanë ngjyrë portokalli të hapur në pak kafe. Një ngjyrë e theksuar mund të tregojë trajtim kimik.

Kajsitë e thata janë një burim unik i kaliumit për trupin. Konsumimi i rregullt i kajsive të thata zvogëlon mundësinë e mbylljes së enëve të gjakut, përmirëson qarkullimin e gjakut dhe forcon muskujt e zemrës.

Vetitë pozitive të kajsive të thata përfshijnë gjithashtu:

- përmban shumë elementë të dobishëm që mbështesin funksionimin e muskujve të zemrës;
- përmirëson kalimin e impulseve nervore përmes sistemit të përcjelljes kardiake;
- zvogëlon nivelin e kolesterolit në gjak dhe mundësinë e formimit të pllakave të kolesterolit në muret vaskulare;
- rrit elasticitetin e enëve të gjakut.
- parandalon zhvillimin e aterosklerozës;
- magnezi dhe hekuri që përmbahen në përbërje kanë një efekt efektiv në gjendjen e enëve të gjakut;
- mbron nga anemia;
– largon toksinat dhe forcon sistemin imunitar.

Kajsitë e thata hahen veçmas si meze të lehtë, dhe gjithashtu shtohen në pjatat kryesore, pjekjet e pjekura dhe përdoren për të bërë komposto dhe zierje.

2.Kumbullat e thata 
Kumbullat e thata janë kumbulla të thata, zakonisht me ngjyrë blu-zi. Një produkt cilësor ruan shumicën e vitaminave dhe mineraleve gjatë procesit të tharjes.

Jashtëzakonisht i dobishëm për organizmin, veçanërisht për sistemin kardiovaskular:
- përmban kalium, i cili është i nevojshëm për funksionimin e muskujve të zemrës;
- ndihmon në luftimin e manifestimeve të sëmundjeve vaskulare, si tromboza, ateroskleroza etj.

Përveç kësaj, vitaminat dhe mineralet e tjera të dobishme që përmbahen në kumbullat e thata kanë një efekt pozitiv në organet e tjera, duke pasur një efekt koleretik dhe diuretik.

3. Rrushi i thatë 
Rrushi i thatë është një ilaç i shkëlqyer terapeutik dhe parandalues. Është e dobishme për ta përfshirë atë në dietën e njerëzve të shëndetshëm dhe njerëzve me sëmundje të ndryshme. Vjen në të dy ngjyrat kafe të lehta dhe vjollcë të errët.

Rekomandohet të zgjidhni rrush të thatë me kërcell, ato përmbajnë më shumë lëndë ushqyese.

Për funksionimin e mirë të zemrës, substancat "kryesore" janë kaliumi dhe magnezi. Rrushi i thatë përmban këto elemente në të njëjtën kohë në sasi të tilla që asnjë produkt tjetër nuk mund të mburret, dhe në një raport proporcional ideal që trupi të asimilohet.

4. Hurmat
Hurmat janë fryt i hurmës. Konsumimi i tyre i përditshëm është vërtetuar se zvogëlon rrezikun e sëmundjeve të zemrës.

Ky frut ka një përbërje të pasur me vitamina dhe minerale dhe shumë veti pozitive për trupin. Kaliumi në përbërje mbështet funksionin normal të zemrës dhe pastron enët e bllokuara.

Përveç stabilizimit të funksionimit të sistemit kardiak dhe nervor, hurmat pastrojnë në mënyrë efektive mëlçinë nga toksinat dhe mund të përmirësojnë shikimin për shkak të sasisë së madhe të vitaminës A në përbërjen e tyre.

5. Fig Fiku
është fruti i fikut. I aftë për të normalizuar shumë procese në trup. Frutat e thata të fikut janë të dobishëm për stabilizimin e presionit të gjakut. Konsumimi i rregullt disajavor i fiqve rikthen mungesën e kaliumit dhe ka një efekt pozitiv në zemër. Pektina në fruta të thata pastron trupin nga kolesteroli i tepërt.

Acidet yndyrore Omega-3 dhe Omega-6 zvogëlojnë rrezikun e sëmundjeve koronare të zemrës.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

Below Post Ad

 Kujdes! Informacioni është vetëm për qëllime informative dhe nuk synon të diagnostikojë ose të përshkruajë trajtim. Gjithmonë konsultohuni me një mjek të specializuar!



 


 

REKLAM