GURËT NË VESHKAMerrni 500 gr. karota dhe 500 gr. rrush pa fara.
Qëroni dhe prisni karotat në kubikë, lani rrushin e thatë dhe vendosni gjithçka në një tigan të smaltuar.
Hidhni 1 litër ujë, lëreni të vlojë, por mos zieni, hiqeni nga zjarri.
E mbyllim tavën me kapak, e mbështjellim sipër me letër, në mënyrë që të mos ketë vrima dhe e vendosim në furrë të nxehur në 30 gradë për 8 orë.
Më pas hiqeni tiganin dhe lëreni për 1 orë. Kullojeni lëngun në një tas të veçantë dhe shtrydhni rrushin e thatë dhe karotat përmes 4 shtresave të garzës.
Hidhni tulin dhe përzieni lëngun e shtrydhur me lëngun e kulluar nga tigani.
Lëngun kafe të errët që rezulton ruajeni në frigorifer.
Merrni 100 gram 3 herë në ditë 30 minuta para ngrënies për 7-14 ditë.
Si pasojë e këtij trajtimi gurët kthehen në rërë dhe dalin pa dhimbje.
bubullimalana@gmail.com