Gjizë për jetë të gjatëKjo është gjizë e freskët, është bërë nga qumështi dhe limoni. Një gjizë e tillë ka një sërë efektesh medicinale: përmirëson kujtesën, forcon zemrën, kockat dhe nyjet, përmirëson mirëqenien e përgjithshme të një personi, dhe gjithashtu në masë të madhe. e dobishme për çrregullimet neurotike dhe depresioninkushtet. Kjo gjizë nuk shkakton fermentim në zorrë, është lehtësisht e tretshme dhe ka shije të mirë.
Mundohuni të përgatisni një gjizë të shijshme dhe shumë të shëndetshme që do të zgjasë shumë!
Për të përgatitur gjizën do të na duhen:
1. Qumësht 1 litër
2. Limon 1 copë
Fillimisht duhet të shtrydhni lëngun e limonit dhe të vendosni në sobë një tenxhere me qumësht. Kur qumështi të nxehet mirë, por të mos vlojë, duhet të derdhni lëng limoni, ta përzieni shpejt dhe ta hiqni menjëherë tiganin nga zjarri. Tani gjiza është gati, mbetet vetëm ta ndajmë nga hirra duke përdorur garzë ose një sitë të vogël.
Para se të hani, mos shtoni kripë ose sheqer në gjizë për të përmirësuar vetitë e dobishme, mund të shtoni salcë kosi ose mjaltë.
Mos e hidhni serumin, ka edhe veti kuruese! Dritarja e vogël mbi të është tepër e shijshme.
bubullimalana@gmail.com