KËSHILLA PËR PASTRIMIN E MËLÇISË.1. Pini ujë të pastër, duke shtuar lëngun e gjysmë limoni për gotë. Lëngu i limonit stimulon mëlçinë të çlirojë toksina dhe uji i largon këto toksina përmes sistemit ekskretues.
2. Hani hudhër dhe qepë. Familja dhe miqtë tuaj mund të mos e pëlqejnë këtë, por për mëlçinë do të jetë e vetmja gjë.Qepa dhe hudhra përmbajnë lëndë ushqyese bimore që shpërbëjnë yndyrën nga depozitat në trup dhe gjithashtu ndihmojnë në eliminimin e baktereve dhe kërpudhave nga trupi.
3. Pini çaj nga gjemba e qumështit (i quajtur edhe gjemba e qumështit) ose shtoni ekstrakt nga kjo bimë në ujë. Gjembaku i qumështit përmban silymarin, i cili jo vetëm mbron qelizat e mëlçisë nga helmet, por gjithashtu parandalon shkatërrimin e glutationit (një antioksidant që siguron largimin e toksinave nga mëlçia).
4. Hani perime dhe fruta të pasura me vitaminë C - brokoli, speca zile, luleshtrydhe, shparg, lulelakër, limon, lakër, spinaq, bizele, portokall, grejpfrut, domate, mjedër, selino, nenexhik, majdanoz, etj. aq më mirë (madje më mirë - gjithçka është e papërpunuar).
5. Hani gjethe luleradhiqe në çdo formë. Sigurisht, nuk duhet t'i zgjidhni ato në parkun më të afërt të qytetit, por nëse jeni në daçën tuaj ose në një livadh ekologjikisht të pastër, atëherë mosmbledhja e gjetheve shëruese është thjesht një mëkat.
6. Mësoni të gatuani pjata indiane, jo vetëm sepse janë shumë të shijshme, por edhe sepse një nga përbërësit kryesorë në kuzhinën indiane është shafrani i Indisë. Shafrani i Indisë ngadalëson inflamacionin në trup dhe mbron mëlçinë nga dëmtimi i radikalëve të lirë.
bubullimalana@gmail.com