Ja çfarë do të ndodhë me trupin nëse hani çdo ditë një lugë mjaltë me kanellëEdhe në Egjiptin e lashtë, kanella ishte e famshme për vetitë e saj medicinale, sepse është e aftë. shërimin e sëmundjeve të ndryshme dhe, si rrjedhim, është pjesë e dietës së shëndetshme të një personi
Si reagon trupi juaj ndaj marrjes ditore të produkteve natyrale të tilla të shëndetshme si mjalti dhe kanella? Ato janë përdorur që nga kohërat e lashta në mjekësinë kineze. Mjalti dhe kanella krijojnë substanca që mund të ndihmojnë trupin në shumë situata. Të marra veçmas, këto dy elemente natyrore janë konsideruar gjithmonë shumë të dobishme për shëndetin.
Mjaltë. Rezultati i punës së palodhur të bletëve, është një antibiotik i vërtetë natyral që përmban shumë vitamina.
Kanellë. Është përdorur që nga Egjipti i lashtë për shkak të vetive të tij medicinale, të cilat mund të shërojnë sëmundje të ndryshme, dhe kështu është pjesë e një diete të shëndetshme për njerëzit. Kanella është e pasur me antioksidantë, stimulon sistemin imunitar, dezinfekton zorrët, forcon, përmirëson tretjen dhe është një ilaç i shkëlqyer për ftohjet dhe diarrenë.
Por mos e teproni, sepse sasitë e mëdha të kanellës mund të jenë toksike për mëlçinë dhe veshkat dhe gjithashtu mund të ndërveprojnë me disa medikamente (të tilla si ilaçet anti-inflamatore jo-steroide). Mjekët rekomandojnë marrjen e jo më shumë se 3 gram në ditë.
Dhe tani më shumë për përfitimet e marrjes së mjaltit dhe kanellës
• Ka një efekt shumë të mirë në shëndetin e zemrës.
Shtoni disa lugë kanellë në kavanozin me mjaltë dhe përziejini plotësisht derisa të jetë e qetë. Çdo mëngjes për mëngjes, hani një copë bukë ose biskota, të lyera me mjaltë dhe kanellë. Së shpejti do të vini re pasojat. Kjo përzierje mund të ulë nivelet e kolesterolit dhe gjithashtu të zvogëlojë rrezikun e sulmit të përsëritur në zemër. Normalizon rrahjet e zemrës, forcon arteriet dhe venat, duke ulur kështu rrezikun e sëmundjeve kardiovaskulare.
• Ndihmon në kurimin e artritit.
Shtoni 2 lugë gjelle mjaltë dhe gjysmë luge kanellë pluhur në një filxhan me ujë të ngrohtë. Pini herët në mëngjes me stomakun bosh dhe në mbrëmje para gjumit. Një studim i kryer nga shkencëtarët e Universitetit të Kopenhagës me pjesëmarrjen e 200 vullnetarëve që vuanin nga artriti kronik tregoi se si rezultat i konsumimit të rregullt të kësaj pije, 75 pacientë përjetuan një ulje të dhimbjes pas vetëm një jave. Pas një muaji, të 200 pacientët u çliruan me sukses nga dhimbja dhe filluan të ecnin pa probleme.
• Ndihmon në luftimin e infeksioneve të veshkave dhe fshikëzës.
Shtoni një lugë gjelle mjaltë dhe dy lugë çaji kanellë pluhur në një gotë me ujë të ngrohtë dhe përzieni. Pini dy herë në ditë, në mëngjes me stomak bosh dhe pas drekës. Kjo përzierje ka një efekt të fuqishëm antibakterial, sepse mjalti është një antibiotik natyral që vret bakteret në një kohë të shkurtër.
• Një ilaç i shkëlqyer për ftohjet.
Për të trajtuar ftohjen, kollën dhe sinusitin, shtoni një lugë gjelle mjaltë dhe një majë kanellë në një gotë me ujë të ngrohtë dhe pijeni disa herë në ditë derisa gjendja të përmirësohet.
• Forcon sistemin imunitar.
Konsumimi i rregullt i së njëjtës përzierje që përgatitet për të përmirësuar shëndetin e zemrës forcon qelizat e bardha të gjakut, mbron trupin nga bakteret dhe viruset dhe kështu mbron nga sëmundjet.
• Ju ndihmon të humbni peshë.
Shkrini një lugë gjelle mjaltë dhe gjysmë luge kanellë në një gotë ujë dhe pijeni çdo ditë gjysmë ore para mëngjesit dhe gjysmë ore para se të shkoni në shtrat. Humbje peshe e garantuar.
• Ulni nivelin e kolesterolit.
Shkrini 2 lugë gjelle mjaltë dhe 1 lugë kanellë në gjysmë litër ujë. Kjo pije mund të pihet tri herë në ditë. Brenda një kohe të shkurtër, nivelet e kolesterolit reduktohen deri në 10%, duke ulur kështu rrezikun e sëmundjeve kardiovaskulare.
bubullimalana@gmail.com