Breaking Posts

16/trending/recent
Type Here to Get Search Results !

REKLAM


 

Përfitimet e rrepkës për diabetin.


Përfitimet e rrepkës për diabetin.

Rrepka është një bimë e zakonshme njëvjeçare ose shumëvjeçare në Evropë dhe Azi. Së bashku me perimet e tjera, rekomandohet nga dietologët për konsum në diabetin mellitus. Vetitë e dobishme të perimeve rrënjë e bëjnë atë një thesar të vërtetë për njerëzit. Pse rrepka është kaq e vlefshme për diabetin? Si ta hani siç duhet për të marrë përfitime maksimale
për trupin?

Rrepkë për diabetin
Rrepka jeshile është një dhuratë nga perëndia për pacientët me diabet. Ai përmban një substancë të veçantë - kolinë, detyra e së cilës në trupin e njeriut është të normalizojë nivelet e glukozës në gjak. Tek njerëzit e shëndetshëm, kolina sekretohet nga biliare. Me zhvillimin e diabetit mellitus, sinteza e substancës zhduket gradualisht, kështu që lind nevoja për ta marrë atë nga jashtë.
Kolina ndikon në mënyrë aktive në proceset metabolike në trup. Është i përfshirë në zbërthimin e yndyrave. Nëse një person merr mjaftueshëm substancë, pesha e tij zvogëlohet. Kjo është shumë e rëndësishme për diabetikët, për të cilët rezervat e mëdha të yndyrës janë një plagë e vërtetë. Rezulton një rreth vicioz: diabeti zhvillohet si rezultat i rritjes së peshës, sinteza e kolinës prishet dhe pesha fillon të rritet edhe më shpejt.
Rrepka jeshile përmban jod, i cili ka një efekt pozitiv në sistemin endokrin, i cili ndihmon në ruajtjen e ekuilibrit hormonal.
Rrepka e zezë nuk është më pak e dobishme për diabetin. Perimet me rrënjë përmbajnë acide organike, enzima, kripëra minerale dhe vitamina. Ato përmirësojnë metabolizmin dhe nxisin humbjen aktive të peshës. Vajrat esencialë i japin rrepkës një shije specifike dhe përmirësojnë imunitetin.
Lëngu i perimeve i freskët i shtrydhur përdoret për trajtimin e diabetit.

Receta:
Pini lëng të pastër para ngrënies disa herë në ditë, një lugë çaji.
Lëngu i përzier në gjysmë me mjaltë, konsumohet tri herë në ditë, një lugë gjelle. Mundësisht një orë para ngrënies.
Rrepka, lëngu i karotës dhe qumështi përzihen në një raport 1:1:2. Merrni një lugë gjelle në mëngjes dhe në mbrëmje para ngrënies.
Rrepka grihet në rende të trashë, i shtohet pak sheqer dhe lihet të injektohet gjatë natës. Në mëngjes kullojeni lëngun që rezulton dhe pini një lugë gjelle disa herë në ditë. Pulpa e mbetur e rrepkës përdoret për ushqim - duke bërë sallata, pjekje.
Rrepka dhe lëngu i pastër i saj janë rreptësisht të ndaluara për përdorim për çdo sëmundje të traktit gastrointestinal. Lista e kundërindikacioneve përfshin proceset inflamatore, pengimin e traktit biliar dhe alergjitë ndaj perimeve. 

Para fillimit të trajtimit me rrepkë, kërkohet konsultimi me një mjek.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

Below Post Ad

 Kujdes! Informacioni është vetëm për qëllime informative dhe nuk synon të diagnostikojë ose të përshkruajë trajtim. Gjithmonë konsultohuni me një mjek të specializuar!



 

REKLAM