Breaking Posts

16/trending/recent
Type Here to Get Search Results !

REKLAM


 

Kjo është arsyeja pse është mirë të hani kungull të papërpunuar! Do të habiteni!


Kungulli mund dhe duhet të hahet i papërpunuar. 
Dhe më besoni, në këtë formë nuk është më pak e shijshme, por më e shëndetshme se një perime pas trajtimit të nxehtësisë. Ja se si të konsumoni siç duhet tulin e papërpunuar për të përfituar dhe kënaqësi maksimale prej tij.

Kungulli i papërpunuar është një perime unike! Ai përmban vitaminë të rrallë T, mungesa
e së cilës provokon ndërprerje të metabolizmit dhe procesit të hematopoiezës. Për
ata që duan të humbin peshë, të ndërtojnë masë muskulore, të përmirësojnë funksionimin e traktit gastrointestinal,
të përballen me letargjinë, keqardhjen dhe stresin, kjo vitaminë është jetike!

Ky nuk është fundi i historisë së kungullit mjekësor: me ndihmën e
një kokteji të bazuar në një perime të papërpunuar, ju mund të forconi sistemin tuaj imunitar dhe të shijoni
në maksimum një dimër komod.

Kungulli i papërpunuar mund të konsumohet deri në 0,5 kg në ditë. Dhe të ziera ose të pjekura - deri në 2 kg. Produkti i papërpunuar ruan
vitamina shumë më të rëndësishme, kështu që është më i dobishëm.
Receta për koktej kungull të papërpunuar
Kungull + karrota
Përbërësit

100 g karrota
150 g kungull
1 filxhan. kos 
Përgatitja:

Karotat grihen në rende të trashë, kungulli grihet imët, më pas i vendosim perimet në blender dhe i hedhim kosin, i presim. Nëse dëshironi, shtoni mjaltë, kanellë ose shafran të Indisë.

Kungull + portokall
Përbërësit

200 g kungull
1 portokall me lëng
2 hurma
2 kajsi të thata
kanellë për shije
Përgatitja

Prisni kungullin, tulin e portokallit dhe frutat e thata në kubikë, vendosni gjithçka në një blender dhe copëtoni mirë, rregulloni me kanellë.

Kungull + xhenxhefil
Përbërësit

200 g kungull
1 banane
2 lugë. rrënjë xhenxhefili i freskët i copëtuar
30 g bajame të copëtuara
1 lugë. mjaltë
kanellë për shije
Përgatitja

Prisni bananen dhe kungullin në kubikë, vendosini në blender, shtoni xhenxhefil dhe rrihni gjithçka mirë. Koktejin e përfunduar e rregulloni me mjaltë, kanellë dhe bajame të bluara.

Kungull + bollgur
Përbërësit

200 g kungull
2-3 lugë gjelle. l. bollgur
200 ml qumësht
1 lugë. mjaltë
0,5 lugë. kanellë
Përgatitja

Prisni kungullin në copa të vogla, vendoseni në një tas blender, më pas shtoni tërshërën, mjaltin, kanellën dhe qumështin. Grini përbërësit derisa të jenë të lëmuara.

Nëse dëshironi të humbni peshë, shtoni një pije me xhenxhefil në koleksionin tuaj të recetave; nëse doni të merrni një energji në mëngjes, vini re një smoothie me portokall. Të gjitha koktejet e paraqitura stimulojnë vetitë mbrojtëse të trupit, japin vitalitet dhe janë thjesht të këndshëm për shijen.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

Below Post Ad

 Kujdes! Informacioni është vetëm për qëllime informative dhe nuk synon të diagnostikojë ose të përshkruajë trajtim. Gjithmonë konsultohuni me një mjek të specializuar!



 

REKLAM