Breaking Posts

16/trending/recent
Type Here to Get Search Results !

REKLAM


 

Qepët blu janë një ndihmës i madh për sëmundjet e mëlçisë!


Trupi i njeriut është me të vërtetë një mekanizëm mahnitës, i cili është projektuar në atë mënyrë që pothuajse çdo organ të ketë një palë që mund të zëvendësojë një sekondë të dëmtuar ose të paaftë.

Një përjashtim është mëlçia, por ajo mund të shërohet nëse trajtohet në mënyrë korrekte dhe me durim, pasi ky proces është mjaft i gjatë. Qepët blu mund të ofrojnë ndihmë të shkëlqyer në rikuperim nëse trajtimi kryhet duke përdorur sheqer.

Përfitimet e qepëve blu

Ka varietete qepësh me ngjyra të ndryshme, por shumica e tyre, pavarësisht përfitimeve për organizmin, janë mjaft të nxehta dhe për këtë arsye qepa blu është më e përshtatshme për mëlçinë, pasi qepa përmban përbërës të tillë si:
 • fitoncide;
• fosfor;
• hekuri;
• kalcium;
• vitamina;
• selenium;
• minerale;
• sheqer.

Qepët blu përdoren më shpesh të papërpunuara, pasi kjo ruan sa më shumë veti të dobishme. Gjatë trajtimit të nxehtësisë, ngjyra mund të humbasë, megjithatë, kjo nuk do të ndikojë në shijen e enëve, kështu që lejohet të bëhen të gjitha llojet e pjatave prej saj për të rivendosur mëlçinë. 

Si e shërojnë saktësisht mëlçinë qepa blu? 
Personat që vuajnë nga sëmundjet që lidhen me funksionimin e dëmtuar të traktit gastrointestinal, natyrisht, nuk rekomandohet të hanë ushqime pikante, të cilat irritojnë më tej funksionimin tashmë të dëmtuar të sistemeve. Erëzat, specat dhe përbërës të ngjashëm duhet të përjashtohen, por kjo listë nuk përfshin qepët blu. Enët me të janë veçanërisht të mira kur:

• diatezë;
• infeksionet virale;
• çrregullime gastrointestinale;
• kapsllëk;
• kolit;
• djeg (për to aplikohet qepë e copëtuar në qull).

Receta për pjatat me qepë blu që kanë një efekt të dobishëm në mëlçi

Qepë me sheqer

Në këtë recetë të gjithë përbërësit duhet të jenë 1 me 1. Qepët blu duhet të qërohen, të priten dhe të copëtohen, për shembull, në blender, shtoni sheqer në përzierje dhe përziejeni mirë, më pas ruajeni në një vend të errët. Pas 10 ditësh, ajo që mbetet është të kullohet ilaçi që rezulton dhe të konsumohet 1 lugë gjelle 4 herë në ditë. Por, siç mund ta merrni me mend, një ilaç i tillë nuk ka shijen më të këndshme dhe ka një erë mjaft të mprehtë, kështu që ekziston një pjatë tjetër me erë dhe shije më pak të theksuar.

• 500 gram qepë;
• 250 gram sheqer;
• bluajeni dhe përzieni;
• futeni në furrë.

Pjata mund të konsiderohet e gatshme kur të marrë një ngjyrë të errët, mund të konsumohet 2 herë në ditë për disa muaj.

Qepë, pelin, mjaltë, verë

Kjo pjatë ndihmon me hepatitin, për këtë të gjithë përbërësit duhet të merren në vëllimet e mëposhtme:

• qepë 310 gram;
• pelin 50 gram;
• mjaltë 110;
• verë e kuqe (mundësisht) - 3 gota.

E gjithë kjo duhet të vendoset në një vend të errët për 3 javë, pas së cilës ilaçi mund të konsiderohet i gatshëm për përdorim. Merret 3 lugë gjelle 3 herë në ditë.

Pavarësisht vetive medicinale të kësaj perime, nuk duhet të harroni për efektet anësore, veçanërisht për ata që kanë forma të rënda të sëmundjes. Në këtë rast, përgjithësisht nuk këshillohet të konsumoni qepë blu të papërpunuara; jo më shumë se 50 gramë qepë të tilla janë të lejueshme, dhe pastaj vetëm pas trajtimit të nxehtësisë.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

Below Post Ad

 Kujdes! Informacioni është vetëm për qëllime informative dhe nuk synon të diagnostikojë ose të përshkruajë trajtim. Gjithmonë konsultohuni me një mjek të specializuar!



 

REKLAM