Edhe në Egjiptin e lashtë, kanella ishte e famshme për vetitë e saj medicinale, sepse është në gjendje të shërojë sëmundje të ndryshme dhe në këtë mënyrë.është pjesë e një diete të shëndetshme njerëzore.
Si reagon trupi juaj ndaj marrjes ditore të produkteve natyrale të tilla të shëndetshme si mjalti dhe kanella?
Ato janë përdorur që nga kohërat e lashta në mjekësinë kineze. Mjalti dhe kanella krijojnë substanca që mund të ndihmojnë trupin në shumë situata. Të marra veçmas, këto dy elemente natyrore janë konsideruar gjithmonë shumë të dobishme për shëndetin.
I dashur.
Rezultati i punës së palodhur të bletëve, një antibiotik i vërtetë natyral që përmban shumë vitamina.
kanellë.
Është përdorur që nga Egjipti i lashtë për shkak të vetive të tij medicinale që mund të shërojnë sëmundje të ndryshme, dhe për këtë arsye është pjesë e dietës së shëndetshme të njerëzve. Kanella është e pasur me antioksidantë, stimulon sistemin imunitar, dezinfekton zorrët, forcon, përmirëson tretjen dhe është një ilaç i shkëlqyer për ftohjet dhe diarrenë. Por mos e teproni, sepse sasitë e mëdha të kanellës mund të jenë toksike për mëlçinë dhe veshkat, si dhe ndërveprojnë me medikamente të caktuara (si medikamentet anti-inflamatore jo-steroide). Mjekët rekomandojnë marrjen e jo më shumë se 3 gram në ditë.
Dhe tani më shumë për përfitimet e marrjes së mjaltit dhe kanellës.
Shumë e mirë për shëndetin e zemrës. Shtoni disa lugë kanellë në një kavanoz me mjaltë dhe përziejini mirë derisa të përftohet një masë homogjene. Çdo mëngjes për mëngjes, hani një copë bukë ose biskota të lyera me mjaltë dhe kanellë. Së shpejti do të vini re pasojat.
Kjo përzierje është në gjendje të ulë nivelet e kolesterolit, dhe gjithashtu zvogëlon rrezikun e një ataku të dytë në zemër. Normalizon rrahjet e zemrës, forcon arteriet dhe venat, duke ulur kështu rrezikun e sëmundjeve kardiovaskulare.
Ndihmon në kurimin e artritit.
Shtoni 2 lugë gjelle mjaltë dhe gjysmë luge kanellë pluhur në një filxhan me ujë të ngrohtë. Pini herët në mëngjes me stomakun bosh dhe në mbrëmje para gjumit.
Një studim i kryer nga shkencëtarët e Universitetit të Kopenhagës mbi 200 vullnetarë që vuanin nga artriti kronik tregoi se si rezultat i marrjes së rregullt të kësaj pije, 75 pacientë ndjenin një ulje të dhimbjes pas një jave. Pas një muaji, të 200 pacientët u çliruan me sukses nga dhimbja dhe filluan të ecnin pa probleme.
Ndihmon në luftimin e infeksioneve të veshkave dhe fshikëzës.
Shtoni një lugë gjelle mjaltë dhe dy lugë çaji kanellë pluhur në një gotë me ujë të ngrohtë dhe përzieni. Pini dy herë në ditë, në mëngjes me stomak bosh dhe pasdite. Kjo përzierje ka një efekt të fuqishëm antibakterial, sepse mjalti është një antibiotik natyral që vret bakteret në një kohë të shkurtër.
Ilaç i shkëlqyer për të ftohtin.
Për të trajtuar ftohjet, kollën dhe sinusitin, shtoni një lugë gjelle mjaltë dhe një majë kanellë në një gotë me ujë të ngrohtë dhe pijeni disa herë në ditë derisa gjendja të përmirësohet.
Forcon sistemin imunitar.
Konsumimi i rregullt i së njëjtës përzierje që përgatitet për përmirësimin e shëndetit të zemrës forcon qelizat e bardha të gjakut, mbron trupin nga bakteret dhe viruset dhe në këtë mënyrë mbron nga sëmundjet.
Ndihmon për të humbur peshë.
Shpërndani një lugë gjelle mjaltë dhe gjysmë luge kanellë në një gotë me ujë dhe pijeni çdo ditë gjysmë ore para mëngjesit dhe gjysmë ore para se të shkoni në shtrat. Humbje peshe e garantuar.
Redukton nivelet e kolesterolit.
Në gjysmë litër ujë shpërndani 2 lugë gjelle mjaltë dhe 1 lugë kanellë. Kjo pije mund të pihet tri herë në ditë. Brenda një kohe të shkurtër, nivelet e kolesterolit reduktohen deri në 10%, duke ulur kështu rrezikun e sëmundjeve kardiovaskulare.
bubullimalana@gmail.com