Breaking Posts

16/trending/recent
Type Here to Get Search Results !

REKLAM


 

Akullore për një person me diabet

 


Akullorja në menunë tonë të diabetikëve

🍨Kjo është një delikatesë e përballueshme dhe e dashur për shumë njerëz. Insulinat dhe kontrollet moderne bëjnë të mundur përfshirjen e akullores në dietën e një personi me diabet.
Më parë, akullorja ishte një kënaqësi luksoze vetëm për raste të veçanta. Prodhimi i akullores ishte kompleks, përdorej puna manuale. Në BRSS, prodhimi industrial i akullores filloi në vitin 1932, si në qumështore ashtu edhe në fabrikat e krijuara ekskluzivisht për këtë qëllim, dhe u standardizua në 1941. Sigurisht, tani nuk ka asnjë standard të vetëm prodhimi. Prandaj, është e pamundur të zhvillohet një skemë universale "sa të shposh në akullore".
🍹Llojet e akullores së qumështit dhe kremit zakonisht bëhen nga:
- qumësht i plotë, i skremuar, pluhur dhe i kondensuar, krem, gjalpë, sheqer, substanca aromatike dhe aromatike, aditivë të ndryshëm ushqimorë që ofrojnë konsistencën e dëshiruar, jetëgjatësinë etj.

🍡1. Mundohuni të mos hani akullore pa paketim, ekziston rreziku i lartë për të gabuar kur zgjidhni një dozë.

2. Lexoni përbërjen në paketë, përpiquni të zgjidhni një në të cilën nuk ka më shumë se 20-25 GU dhe pa ngjyra, shtresa bllokimi (shpresojmë që prodhuesi të tregojë sinqerisht BJU).

3. Indeksi glicemik (GI) i akullores mund të jetë i paparashikueshëm (nëse shtohet shurup sheqeri, niseshte).

🍢4. Sasia e yndyrës ndikon në GI, krahasoni këtë vlerë në pako
- mos harroni të peshoni veçmas filxhanin e waffles (është i lehtë) dhe konin - ka shumë karbohidrate. Disa prodhues mund të rendisin vetëm karbohidratet në vetë akulloren, pa përfshirë konin.

5. Është më mirë të zgjidhni akulloren nga një prodhues dhe ta "debugoni" sipas dozës, pas së cilës mund ta hani me kënaqësi dhe pa frikë.

6. Konsumimi i tepërt i ushqimeve të ftohta është po aq i pashëndetshëm për një person me diabet sa është për një person pa diabet. Edhe nëse dini të kompensoni dhe hani të provuara.

🍮7. Është më mirë të ndash insulinën në dy doza: 50% shpim fillimisht dhe 50% të mbetur 1-2 orë pas ngrënies. Në pompë, manipulime të tilla janë shumë më të përshtatshme: mund të përdorni opsione të ndryshme për një bolus "të zgjatur" (dyfish, katror). Është më mirë të mos hani akullore në mbrëmje në mënyrë që të keni kohë për të korrigjuar situatën deri në mbrëmje nëse diçka nuk shkon.

Mirë oreks dhe sheqerna të mirë!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

Below Post Ad

 Kujdes! Informacioni është vetëm për qëllime informative dhe nuk synon të diagnostikojë ose të përshkruajë trajtim. Gjithmonë konsultohuni me një mjek të specializuar!



 

REKLAM