Gjashtë këshilla për pastrimin e mëlçisë1. Pini ujë të pastër, duke shtuar lëngun e gjysmë limoni në një gotë. Lëngu i limonit stimulon mëlçinë të çlirojë toksina dhe uji i largon këto toksina përmes sistemit ekskretues.
2. Hani hudhër dhe qepë. Familja dhe miqtë tuaj mund të mos e pëlqejnë atë, por për mëlçinë do të jetë gjëja më e mirë. Qepa dhe hudhra përmbajnë lëndë ushqyese bimore që shpërbëjnë yndyrën nga depozitat në trup, dhe gjithashtu ndihmojnë në eliminimin e baktereve dhe kërpudhave nga trupi.
3. Pini çaj gjembaku të qumështit (i quajtur edhe gjembaku i Marisë) ose shtoni ekstraktin e gjembaçit të qumështit në ujë. Gjembaku i qumështit përmban silymarin, i cili jo vetëm mbron qelizat e mëlçisë nga helmet, por gjithashtu parandalon shkatërrimin e glutationit (një antioksidant që largon toksinat nga mëlçia).
4. Hani perime dhe fruta të pasura me vitaminë C - brokoli, speca zile, luleshtrydhe, shparg, lulelakër, limon, lakër, spinaq, bizele, portokall, grejpfrut, domate, mjedër, selino, nenexhik, majdanoz, etj. aq më mirë (edhe më mirë - të gjitha të papërpunuara).
5. Hani gjethe luleradhiqe në çdo formë (çaj, sallatë, lëng, supë, etj.). Sigurisht, nuk duhet t'i zgjidhni ato në parkun më të afërt të qytetit, por nëse jeni në shtëpinë tuaj të vendit ose në një livadh të pastër ekologjikisht, atëherë mosmbledhja e gjetheve mjekësore është thjesht një mëkat.
6. Mësoni të gatuani pjata indiane, jo vetëm sepse janë shumë të shijshme, por edhe sepse një nga përbërësit kryesorë në kuzhinën indiane është shafrani i Indisë. Shafrani i Indisë ngadalëson inflamacionin në trup dhe mbron mëlçinë nga dëmtimi i radikalëve të lirë.
bubullimalana@gmail.com