Disa njerëz e dinë se gjaku i trashë duhet të hollohet.Por shumë nuk e kuptojnë se mund të bëni pa ilaçe të shtrenjta, thjesht duke ndryshuar pak dietën tuaj!
Sulmi në zemër, goditje në tru, tromboflebiti, venat me variçe, hemorroide… Çfarë kanë të përbashkët të gjitha këto sëmundje? Një nga arsyet e shfaqjes së tyre është gjaku i trashë.
Parandalimi i mpiksjes së gjakut:
1. Pini më shumë ujë! 90% e njerëzve pinë shumë pak ujë.
Ne po flasim për ujë, jo për lëngje. Një i rritur duhet të pijë 1,5-2,5 litra ujë në ditë. Mësojini fëmijët tuaj të pinë ujë. Uji natyral është ilaçi i parë dhe shumë i fuqishëm kundër formimit të mpiksjes së gjakut.
2. Produkte për hollimin e gjakut:
vaj ulliri dhe liri; hudhër dhe qepë; limon; fara luledielli; panxhar; yndyrë peshku;
domate, lëng domate; bollgur; mjedra, boronica, boronicat, luleshtrydhet, qershitë, qershitë e ëmbla; xhenxhefil.
3. Mos hani ushqime që trasjnë gjakun.
lëngje mishi; salsiçe; mish i tymosur; pelte; Bukë e bardhë;
4. Është e nevojshme të hiqni dorë nga:
pirja e duhanit; alkool;
një sasi e madhe kripe;
barna diuretike, hormonale dhe kontraceptive
5. Ec më shumë në ajër të pastër që gjaku të mos ngecë!
bubullimalana@gmail.com