Breaking Posts

16/trending/recent
Type Here to Get Search Results !

REKLAM


 

QUMËSHTI I DJISË: PËRFITIMET


Vitet e fundit qumështi i dhisë është bërë shumë i popullarizuar në popullatën tonë. 
Përfitimi kryesor i qumështit të dhisë qëndron në përbërjen e tij vitaminash dhe minerale. -Qumështi është i pasur me vitamina D, A, K, B2, B3 dhe B9, të cilat janë thelbësore për formimin e rruazave të kuqe të gjakut, mpiksjen e gjakut dhe mirëmbajtjen e kockave. -Sasi të larta të vitaminës A ndihmojnë në luftimin e akneve, ndërsa qumështi i lopës shpesh i shkakton ato. – Qumështi i dhisë siguron oligosakaride – një prebiotik që ndihmon në zhvillimin e mikroflorës së vet për të rritur imunitetin dhe për të përmirësuar tretjen. -Acidet yndyrore që përmban qumështi i dhisë: të lehta për t'u tretur;

- parandalon akumulimin e yndyrës;
- përshpejton metabolizmin;
- shërbejnë si parandalim i sëmundjeve kardiovaskulare;
-ul nivelin e kolesterolit;
- kanë veprim antibakterial, antiviral, antifungal dhe antiinflamator.

Një numër i tillë elementësh të dobishëm e bën qumështin e dhisë një vakt të plotë. E cila, megjithatë, rekomandohet nga nutricionistët.

Përveç vitaminave dhe mineraleve, qumështi i dhisë ka një efekt të përgjithshëm shërues në trupin e njeriut.

Është i pasur me yndyrna të shëndetshme të ngopura, të cilat mbrojnë qelizat e mëlçisë, zvogëlojnë rrezikun e aterosklerozës, rrisin tonin e muskujve dhe rrisin efikasitetin.
Qumështi i dhisë përmban më pak laktozë - sheqer qumështi, i cili lejon që ai të konsumohet në mënyrë të sigurt nga njerëzit me mungesë laktoze;
Konsumimi i qumështit të dhisë nxit përthithjen më të mirë të hekurit, magnezit, bakrit, zinkut, selenit, kalciumit dhe fosforit nga ushqimi. Ajo që është veçanërisht e rëndësishme në prani të sëmundjeve të traktit gastrointestinal.
Produktet e qumështit të dhisë konsiderohen hipoalergjike, që do të thotë se mund të hahen nga fëmijët, të moshuarit dhe njerëzit e prirur ndaj reaksioneve alergjike. Me përjashtim të rasteve të izoluara të alergjisë direkt në përbërësit e qumështit.
Pavarësisht vlerave të ngjashme ushqyese me produktet e qumështit të lopës, produktet e qumështit të dhisë krijojnë një ndjenjë të ngopjes në trup më gjatë.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

Below Post Ad

 Kujdes! Informacioni është vetëm për qëllime informative dhe nuk synon të diagnostikojë ose të përshkruajë trajtim. Gjithmonë konsultohuni me një mjek të specializuar!



 

REKLAM