Breaking Posts

16/trending/recent
Type Here to Get Search Results !

REKLAM


 

Vetitë e dobishme të vajit të gjembakut të qumështit


Vaji i gjembaçit është një produkt ushqimor dhe dietik i paçmuar që na është dhënë nga natyra. Ai vepron si një mjet i fuqishëm për të parandaluar një gamë të gjerë sëmundjesh dhe ka gjetur përdorim aktiv në mjekësinë tradicionale. Këtu janë disa veti të vajit të gjembaçit të qumështit. Vaji i gjembaçit të qumështit ka veti të mahnitshme dhe, më e rëndësishmja, aftësinë për të shëruar sëmundjet e mëlçisë. Është e vështirë të mbivlerësohet roli i mëlçisë në funksionimin e trupit - për të hequr substancat toksike të grumbulluara. Nëse mëlçia nuk funksionon, përmbajtja e toksinave rritet në një nivel kritik dhe ka një efekt të dëmshëm në organe dhe sisteme, duke përfshirë trurin. Dhe kjo është shumë e rrezikshme. Vaji i gjembaçit të qumështit: Përfitimet dhe përdorimet

Shumë shpesh ka situata kur, për shembull, për shkak të abuzimit me alkoolin tek një person, funksioni i mëlçisë dobësohet dhe toksinat grumbullohen në mënyrë të qëndrueshme në trup, duke prekur trurin dhe organet e tjera.

Toksinat janë të ashtuquajturat “nënprodukte” që formohen vazhdimisht gjatë jetës së trupit. Ndër të tjera, një numër i komponimeve të padëshiruara hyjnë në trup me ushqim dhe ujë (këto janë ngjyra të ndryshme, konservues, stabilizues, nitrate dhe kancerogjenë të tjerë).

Përdorimi i qëndrueshëm i vajit të gjembaçit përmirëson dhe rikthen funksionin e mëlçisë. Pse po ndodh kjo? Fakti është se vaji i gjembaçit të qumështit "funksionon" në dy drejtime:
për shkak të aftësisë për të përmirësuar rigjenerimin (riparimin e indeve), marrja e këtij vaji kontribuon në rinovimin e indit të mëlçisë dhe në rast të çrregullimeve komplekse të provokuara nga marrja sistematike e pijeve alkoolike, ilaçe që kanë efekt hepatotoksik. Kjo shpjegohet me faktin se një nga përbërësit e vajit të gjembaçit të qumështit është klorofili - një substancë që "fillon" mekanizmat metabolikë në qeliza, gjë që çon në përtëritje të indeve, aktivizimin e rigjenerimit.
restaurimi i funksioneve të mëlçisë është real për shkak të aftësisë së vajit të gjembaçit të qumështit për të lidhur dhe larguar toksinat nga trupi. Falë kësaj, mëlçia fillon të funksionojë në një mënyrë të kursyer, ajo ka mundësinë për relaksim dhe shërim.
Aplikacion
Vaji i gjembaçit është një produkt ushqimor dhe dietik i paçmuar. Ai vepron si një mjet i fuqishëm për të parandaluar një gamë të gjerë sëmundjesh dhe ka gjetur përdorim aktiv në mjekësinë tradicionale. Ky është një kompleks i tërë substancash biologjikisht aktive: flavonoidet, acidet yndyrore më të larta (linoleic dhe linolenic), karotenoidet, vitaminat (A, K, P, D, B, E) dhe antioksidantë.
Vaji i gjembaçit të qumështit është një përbërje e vlefshme natyrore e substancave të dobishme. Ai përmban një komponent - silibinin, i cili forcon dhe rigjeneron qelizat e mëlçisë. Me ndihmën e vajit, yndyra "digjet", mbrojtja imune forcohet.
Gjembaku i qumështit ndryshon në atë që është plotësisht i padëmshëm. Vetitë e vlefshme shëruese dhe profilaktike të vajit nga farat e tij shpjegohen me praninë e klorofilit, tokoferoleve, karotenoideve, acideve yndyrore të pangopura (vitamina P) në të. Vitamina e specifikuar bën të mundur lidhjen e kolesterolit në një formë që hiqet lehtësisht nga trupi pa u vendosur në muret vaskulare. Tokoferolet mbrojnë trupin nga ndikimi i faktorëve kimikë dhe fizikë që shkaktojnë përparimin e tumoreve.
Vaji i gjembaçit të qumështit vepron si një hepatoprotektor i fuqishëm që parandalon përthithjen e toksinave.
Vaji i gjembaçit të qumështit rekomandohet gjithashtu nga mjekët si burim i acideve yndyrore të pangopura. Studime speciale kanë konfirmuar efektivitetin e këtij vaji në trajtimin e pacientëve me ishemi, aterosklerozë.
Duke përdorur aftësinë e vajit të gjembaçit të qumështit për të aktivizuar rigjenerimin, përdoret për të trajtuar erozionet dhe ulcerat në traktin gastrointestinal.
Kur përdorni vaj në kapsula, klorofili optimizon hematopoezën, kështu që vaji i gjembaçit përdoret në trajtimin e anemisë.
Vaji i gjembaçit rekomandohet për ata që jetojnë në zona industriale dhe janë të ekspozuar ndaj faktorëve negativë të mjedisit. Ai pengon përthithjen e toksinave që hyjnë në trup me ujë, ushqim dhe ajër dhe aktivizon rigjenerimin.

Vaji i kësaj bime ka një përqendrim të lartë të vitaminës E, për këtë arsye, marrja e tij mbron trupin nga faktorët që kanë efekt kancerogjen (formimi i tumoreve malinje). Vaji kundërshton në mënyrë aktive radikalet e lira, mbështet funksionet riprodhuese dhe parandalon plakjen e hershme.
Mënyra e përdorimit
Parandalimi: 1 lugë çaji pas ngrënies, nuk ndalohet përdorimi në sallata apo drithëra të ndryshme, çdo ditë për 1 ose 2 muaj.
Si ilaç në kombinim me farmakoterapinë për sëmundjet e mëlçisë, traktit gastrointestinal, zemrës: 1 lugë çaji 30 minuta para ngrënies 2 herë në ditë për një muaj. Kursi lejohet të përsëritet pas një pushimi shtatë-ditor.
Për problemet e zorrës së trashë: pas pastrimit të klizmave, përdoret në një mikroklister 30 ml çdo ditë
Për djegiet, plagët, ulçerat, sëmundjet dermatologjike: aplikoni një leckë garzë të lagur më parë me vaj në zonën e prekur.
Siç u përmend më lart, vaji i gjembaçit të qumështit nuk ka kundërindikacione dhe efekte anësore.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

Below Post Ad

 Kujdes! Informacioni është vetëm për qëllime informative dhe nuk synon të diagnostikojë ose të përshkruajë trajtim. Gjithmonë konsultohuni me një mjek të specializuar!



 


 

REKLAM