Breaking Posts

16/trending/recent
Type Here to Get Search Results !

REKLAM


 

Sëmundjet i mposhtim me mjaltë!


 Sëmundjet i mposhtim me mjaltë!

- Gastrite me aciditet të lartë.
Shpërndani një lugë mjaltë në një gotë me lëng patate të freskët. Pini 1/2 filxhan 2-3 herë në ditë për gjysmë ore deri në një orë para ngrënies. Kursi i trajtimit është 10 ditë, pastaj një pushim 10-ditor, pas së cilës kursi mund të përsëritet.


– Zorrët “dembele”.
Zieni 10 gr kokrra arre te grira ne 200 ml qumesht. Më pas kullojeni, shtoni 1 ëmbëlsirë. një lugë mjaltë Merrni përzierjen të ngrohtë, 1/3 filxhan 3 herë në ditë, për 15-20 minuta. para se të hahet.

- Tensioni i lartë i gjakut.
Holloni 1 lugë çaji mjaltë në 100 ml lëng të freskët kastraveci. Pini për 20 min. para ngrënies.

- Rritja e formimit të gazit (fryrje).
Derdhni një lugë fara kopër me 200 ml ujë të valë, insistoni, më pas kullojeni dhe holloni në infuzionin që rezulton 1 lugë gjelle. një lugë mjaltë Pini 1/2 filxhan 3 herë në ditë.

- Urthi i shpeshtë.
Zieni kokrrat e tërshërës (1 pjesë kokrra në 5 pjesë lëngu) në 1 litër hirrë (mbetja pas heqjes së gjizës) në zjarr të ulët për 3-4 orë. Ftoheni, kullojeni, shpërndani 300 g mjaltë në lëng dhe shtoni 125 ml alkool 70%. Ruajeni në frigorifer, merrni të ngrohtë, 30 ml për 20 minuta. para se të hahet. Shkundni para përdorimit. Kursi nuk është më shumë se 3 javë.

- Venat me variçe, tromboflebiti.
Krijo në 200 ml ujë të vluar 2 lugë gjelle. lugë gjelle gjethe të thata hithre, lëreni për 1 orë, kullojeni dhe më pas holloni 1 lugë çaji mjaltë në infuzion. Pini 3 herë në ditë, 70-80 ml. Gjatë kursit, është e nevojshme të respektohen disa kufizime dietike (refuzoni mishin dhe peshkun, kufizoni ushqimet e skuqura). Merrni për një kohë të gjatë.

– Për të forcuar enët e gjakut.
1 filxhan fara kopër dhe 2 lugë gjelle. lugët e rrënjës së grirë të sanëzit zihen në 2 litra ujë të valë. Lyejeni për 25-30 orë në një kavanoz qelqi të mbuluar me një batanije të ngrohtë. Në infuzionin që rezulton, holloni 2 gota mjaltë derisa të treten plotësisht. Pini 1 lugë gjelle. lugë për 20 minuta. para ngrënies, 3 herë në ditë.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

Below Post Ad

 Kujdes! Informacioni është vetëm për qëllime informative dhe nuk synon të diagnostikojë ose të përshkruajë trajtim. Gjithmonë konsultohuni me një mjek të specializuar!



 

REKLAM