![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgi6fRTVVROyAnuLgt3P_5AEn3_6og7DH6TxVDlANzWOXWtXoINmBIm4KR3m3_3FF54fYGo-aU3uxBX3SJ1Kq_2hJIr6Zj8qEJHYc62wlxWX9y4Sy-R_TLlwEV4QuLmX8j302N2mY5H-jvG/w400-h265/unnamed.jpg)
Shurupi i gjetheve të dafinës është një qetësues natyral për dhimbjet e fytit. Ka një efekt antiseptik dhe është i shkëlqyeshëm në luftën kundër mukozave të përflakura, dhe përveç kësaj pastron rrugët e frymëmarrjes dhe forcon imunitetin.
Një shurup kaq të efektshëm mund ta bëni vetë. Gjethja e dafinës shpesh përdoret në kuzhinë, si shtesë e pjatave, kështu që ndoshta e keni diku midis erëzave tuaja.
Gjethet e saj janë të pasura me minerale të ndryshme, vitaminë B dhe janë një parandalues i shkëlqyeshëm për mbrojtjen e imunitetit.
Përbërësit:
6 gjethe dafine të thata
limon
3, 4 lugë çaji sheqer kafe ose mjaltë
Përgatitja:
Zieni 2 dcl e gjysmë ujë në një tenxhere. Shtoni një gjethe dafine në ujë, mbulojeni dhe gatuajeni për 5 deri në 10 minuta, më pas hiqni gjethet dhe derdhni ujin në një enë tjetër.
Shtrydhni lëngun e një limoni në ujë dhe shtoni ëmbëlsuesin që keni zgjedhur, pastaj përziejeni gjithçka mirë. Konsumoni shurupin tri herë në ditë, me një lugë çaji.
bubullimalana@gmail.com