1. Përdoret për sëmundjet e sistemit kardiovaskular. Forcon muret e enëve të gjakut, zvogëlon rrezikun e hemorragjisë, normalizon presionin e gjakut. Falë kaliumit, kivi parandalon ënjtjet duke rregulluar ekuilibrin ujë-kripë në trup.
2. Një kivi në ditë siguron kërkesën ditore për vitaminë C – forcon sistemin imunitar, përmirëson rezistencën ndaj sëmundjeve infektive, përshpejton shërimin.
3. Substancat pektine që përmban kivi janë shumë të vlefshme për zorrët. Ata shërojnë mikroflorën e dobishme dhe thithin produkte të dëmshme metabolike.
4. Kivi është një bazë e shkëlqyer për dietat emergjente: ka pak kalori, ndërsa përmban shumë minerale dhe vitamina, eliminon nervozizmin dhe lodhjen e shtuar, përmirëson ekuilibrin ujë-kripë, duke kontribuar kështu në humbjen e peshës.
5. Përveç kësaj, kivi përdoret për gurët në veshka, anemi, aterosklerozë, reumatizëm dhe sëmundje të tjera.
bubullimalana@gmail.com