Breaking Posts

16/trending/recent
Type Here to Get Search Results !

REKLAM


 

A është e vërtetë që hudhra ndihmon kundër koronavirusit


Hudhra është një përforcues popullor i sistemit imunitar. Besohet se ka aftësinë për të luftuar mikrobet. Mbetet një pyetje e hapur nëse hudhra ndihmon kundër koronavirusit.

Si të merrni hudhrën kundër koronavirusit Ilaçet e hudhrës, duke përfshirë hudhrën e papërpunuar, pluhurat, vajrat dhe ekstraktet, janë përdorur për mijëra vjet dhe besohet se janë efektive kundër ftohjes së zakonshme. Hudhra përmban alicinë, një fitonutrient që përmban squfur që është burimi i vetive të saj antibakteriale dhe antivirale. Hudhra forcon sistemin imunitar për shkak të përmbajtjes së fibrave, kalciumit, bakrit, kaliumit, fosforit, hekurit, manganit, vitaminave B1, B6 dhe C, selenit. Nuk ka asnjë efektivitet të provuar nëse hudhra ndihmon vërtet kundër koronavirusit. Por nëse doni ta merrni, pavarësisht se çfarë, merrni parasysh rekomandimet për përdorimin e duhur të perimeve.

Homeopati M. Lushchik rekomandon përtypjen e hudhrës së freskët ose gëlltitjen e plotë. 1 fetë në ditë do të jetë e mjaftueshme. Në këtë rast, njerëzit me sëmundje të zemrës duhet të jenë të kujdesshëm, sepse perimet mund të provokojnë një përkeqësim. Hudhra mund të hahet me borscht në mungesë të kundërindikacioneve. Edhe njerëzve të shëndetshëm u ndalohet të hanë hudhër me stomakun bosh, sepse përmban një sasi të mjaftueshme të përbërjeve agresive. A ndihmon hudhra kundër koronavirusit – mendimi i ekspertëve

Një studim tregoi se hudhra ka një efekt frenues ndaj koronaviruseve, por jo ndaj patogjenit SARS-CoV-2 që tani po përhapet. Përveç kësaj, ky studim përdori një embrion pule dhe nuk ka asnjë provë të vërtetë që perimet ndikon negativisht në COVID-19 te njerëzit. Prandaj, mund të vihet në dyshim ideja se qepa dhe hudhra ndihmojnë kundër koronavirusit.
Në internet u shfaq një video e një interviste, ku L. Roshal gjoja rekomandon që të gjithë të hanë hudhër nga koronavirusi. Në fakt, kjo është një gënjeshtër, dhe Roshal e refuzoi këtë këshillë në një intervistë me gazetën Komsomolskaya Pravda. Mjeku i njohur mohoi zërat se zëri i tij tingëllon në regjistrim. Ai theksoi se ngrënia e hudhrës nuk do t'ju shpëtojë nga koronavirusi.
Otolaringologu V. Zaitsev ndau mendimet e tij mbi përfitimet e hudhrës. Mjeku tha se njerëzit me sistem imunitar të dobësuar janë më të ndjeshëm ndaj sëmundjeve virale. Nëse një person ka imunitet të fortë, ai do të duhet të përballet me të gjitha sëmundjet. Zaitsev beson se perimet në fjalë përmbajnë fitoncide që kanë një efekt antiviral, që do të thotë se bima është e dobishme në parandalim dhe ndihmon për të mos u infektuar me SARS-CoV-2.
Parandalimi i koronavirusit me hudhër - si ta përdorni atë në mënyrë korrekte

Ju mund të konsumoni hudhër për parandalim në formën e saj të papërpunuar dhe në moderim. Nuk ka rekomandime zyrtare për dozën. Disa ekspertë këshillojnë të hani 1-2 thelpinj hudhër në ditë. Përdorimi i freskët ju lejon të kurseni fitoncide të vlefshme dhe vajra esencialë. Megjithatë, askush nuk ju ndalon të shtoni një perime aromatike në çdo pjatë.
A shpëton hudhra nga koronavirusi - të gjitha të vërtetat dhe mitet Në rrjet janë publikuar shumë mesazhe në të cilat rekomandohet të hani hudhër. Një teori popullore është se ngrënia e perimeve mund të ndihmojë në parandalimin e infeksionit. Por a ndihmon vërtet hudhra në luftën kundër koronavirusit? Përgjigjen e saktë, a është e vërtetë që hudhra ndihmon kundër koronavirusit, e ka dhënë OBSH. Tezat kryesore:

• është një "ushqim i shëndetshëm që mund të ketë disa veti antimikrobike", por ka pak ose aspak prova që përdorimi i hudhrës mund t'i mbrojë njerëzit nga koronavirusi i ri;
• në shumë raste, hudhra në vetvete nuk është e dëmshme, përderisa ngrënia e saj nuk ju pengon të ndiqni këshillat mjekësore të bazuara në prova;
• Në Hong Kong, South China Morning Post, një gazetë lokale, raportoi historinë e një gruaje që duhej të shtrohej në spital për dhimbje të forta të fytit pasi kishte ngrënë 1.5 kg hudhër të papërpunuar.
Në përgjithësi, ngrënia e frutave, perimeve dhe pirja e ujit mund të jetë e dobishme për shëndetin. Por nuk ka asnjë provë që disa ushqime do të ndihmojnë në luftimin e virusit në fjalë.

Kombinimi me përbërës të tjerë si limoni, xhenxhefili, mjalti apo uthulla, në kundërshtim me mitet e njohura për efektin e tyre të mrekullueshëm, nuk do ta ndalojë as virusin. Tinkturat, ekstrakti i hudhrës me ose pa përbërës shtesë nuk do të parandalojnë infeksionin ose kurojnë COVID-19.
Këshilla diete gjatë një pandemie

Në revistën Alcohol Research, studiuesit vërejnë një lidhje midis konsumit të tepërt të alkoolit dhe mungesës së imunitetit. Efektet negative të përdorimit të shpeshtë të alkoolit përfshijnë rritjen e ndjeshmërisë ndaj pneumonisë dhe sindromës së shqetësimit akut të frymëmarrjes (ARDS), të cilat janë ndër rreziqet më serioze të lidhura me sëmundjen COVID-19. Për të minimizuar ndikimin negativ të alkoolit në sistemin imunitar, rekomandohet të kufizohet sa më shumë përdorimi i tij.

Një studim i ri i paraqitur nga Spitali Universitar i Bonit tregon se kripa e tepërt në dietë mund të shkaktojë mungesë imuniteti. Kripa është një burim natriumi dhe veshkat janë përgjegjëse për të hequr qafe natriumin e tepërt. Ai luan një rol të rëndësishëm në ekuilibrin e ujit dhe elektroliteve në trup. Një mënyrë për të reduktuar sasinë e kripës në dietën tuaj mund të jetë të kufizoni kripën ose të shtoni barishte dhe erëza të tjera në menunë tuaj. Konsumimi i tepërt i sheqerit ndikon në mirëqenien mendore si dhe në funksionin imunitar. Për këtë arsye, është mirë që të merrni ushqime pa sheqer gjatë izolimit ose karantinës për shkak të koronavirusit. Është e rëndësishme të shmangni kafen, pijet me sheqer dhe pijet energjike me kafeinë. Kafeina e tepërt mund të dobësojë mbrojtjen e trupit.

Rritja e marrjes së fibrave dhe prebiotikëve rrit mbrojtjen kundër infeksioneve virale, përmirëson cilësinë e gjumit. Burimet kryesore të fibrave janë perimet, frutat, drithërat, bishtajoret, arrat dhe farat.

Hudhra dhe ushqime të tjera të supozuara antivirale duhet të konsiderohen si një aspekt i mbrojtjes afatgjatë: si një prani e rregullt në meny, ato ndihmojnë në funksionimin e sistemit imunitar. Asnjë nga këto produkte nuk ka një efekt të drejtpërdrejtë antiviral.



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

Below Post Ad

 Kujdes! Informacioni është vetëm për qëllime informative dhe nuk synon të diagnostikojë ose të përshkruajë trajtim. Gjithmonë konsultohuni me një mjek të specializuar!



 

REKLAM