Hani hudhër dhe qepë. Familja dhe miqtë tuaj mund të mos e pëlqejnë, por për mëlçinë do të jetë gjëja më e mirë. Qepa dhe hudhra përmbajnë lëndë ushqyese bimore që shpërbëjnë yndyrën nga depozitat në trup, dhe gjithashtu ndihmojnë në eliminimin e baktereve dhe kërpudhave nga trupi. Pini çaj nga gjembaku i qumështit (i quajtur edhe Mary Thistle) ose shtoni një ekstrakt nga kjo bimë në ujin tuaj. Gjembaku i qumështit përmban silymarin, i cili jo vetëm mbron qelizat e mëlçisë nga helmet, por gjithashtu parandalon shkatërrimin e glutationit (një antioksidant që largon toksinat nga mëlçia).
Hani perime dhe fruta të pasura me vitaminë C - brokoli, speca zile, luleshtrydhe, shparg, lulelakër, limon, lakër, spinaq, bizele jeshile, portokall, grejpfrut, domate, mjedër, selino, nenexhik, majdanoz, etj. Sa më shumë, aq më shumë më mirë (madje më mirë - të gjitha të papërpunuara).
Hani gjethe luleradhiqe në çdo formë (çaj, sallatë, lëng, supë, etj.). Sigurisht, nuk duhet t'i zgjidhni ato në parkun më të afërt të qytetit, por nëse jeni në shtëpinë tuaj të vendit ose në një livadh ekologjikisht të pastër, atëherë mosmbledhja e gjetheve mjekësore është thjesht një mëkat.
Mësoni të gatuani pjata indiane, jo vetëm sepse janë shumë të shijshme, por edhe sepse një nga përbërësit kryesorë në kuzhinën indiane është shafrani i Indisë. Shafrani i Indisë ngadalëson inflamacionin në trup dhe mbron mëlçinë nga dëmtimi i radikalëve të lirë.
bubullimalana@gmail.com