Breaking Posts

16/trending/recent
Type Here to Get Search Results !

REKLAM


 

7 arsye për të ngrënë fara luledielli çdo ditë


Farat e lulediellit janë një rostiçeri e shëndetshme dhe e këndshme për të rinj dhe të moshuar dhe mund të integrohen lehtësisht në dietën tonë të përditshme në mënyra të ndryshme. 
Kështu mund t'i shtojmë në sallatën tonë, në ushqimin tonë por edhe për të bërë krisur dhe bukë të ndryshme me fara luledielli.

Kanë veti anti-inflamatore . Farat e lulediellit kanë një përmbajtje shumë të lartë të vitaminës E e cila ka aftësinë të neutralizojë radikalet e lira që grumbullohen në trupin tonë.

Radikalet e lira janë molekula që shkatërrojnë strukturën e qelizave tona, duke rezultuar në një gjendje inflamacioni në trupin tonë. Kështu farat e lulediellit për shkak të përmbajtjes së lartë të vitaminës E duket se janë në gjendje të reduktojnë simptomat e astmës, osteoartritit dhe artritit reumatoid.

Ato ulin kolesterolin . Farat e lulediellit përmbajnë fitosterole të cilat, sipas studimeve të shumta, kanë tendencë të reduktojnë nivelet e kolesterolit 'të keq' në trupin tonë.

Gjithashtu, përmbajtja e farave të lulediellit në yndyrnat e pangopura dhe acidet yndyrore mono të pangopura gjithashtu ndihmon në uljen e aterosklerozës, pasi këto yndyrna ulin kolesterolin e ‘keq’ ndërsa rrisin ‘të mirën’.

Na qetësojnë nervat. Në veçanti, farat e lulediellit janë një burim shumë i mirë i magnezit. Magnezi ndihmon në kontrollin e tonit nervor dhe të muskujve dhe mungesa e tij shoqërohet me mbiaktivitet të nervave tanë duke shkaktuar kontraktime të muskujve, migrenë, ngërçe muskulore, nervozizëm dhe lodhje.

Një filxhan fara luledielli na siguron 28% të marrjes së rekomanduar ditore të magnezit dhe përveç kësaj është një burim i shkëlqyer i acidit folik (227 mcg / 100g) pasi 100g na siguron 37% të Marrjes Ditore të Rekomanduar (SIP).

Acidi folik është thelbësor për sintezën e ADN-së dhe duhet të jetë i pranishëm në dietën e grave në moshë riprodhuese, pasi marrja e tij shoqërohet me një rrezik të reduktuar të defekteve të tubit nervor të fetusit.

Ata mbrojnë zemrën tonë. Vitamina E e pranishme në farat e lulediellit parandalon shfaqjen e sëmundjeve kardiovaskulare. Në mënyrë të veçantë, veprimi i tij antioksidant parandalon oksidimin e kolesterolit i cili mund të dëmtojë enët tona të gjakut dhe të shkaktojë goditje në tru ose dështim të zemrës.

Studimet tregojnë se marrja adekuate e vitaminës E duket të jetë e lidhur me një rrezik të reduktuar të aterosklerozës. Një filxhan fara luledielli siguron 62% të PB në vitaminë E. Gjithashtu, përmbajtja e tyre e acideve yndyrore të pangopura rrit më tej efektin e tyre mbrojtës, si marrja e acideve yndyrore të pangopura, rreziku i sëmundjeve koronare të zemrës dhe goditjes për shkak të efektit pozitiv. ato kanë në profilin tonë të lipideve ( ulje të kolesterolit 'të keq' dhe rritje të 'mirës'.

Na detoksifikojnë. Përmbajtja e lartë e farave të lulediellit në antioksidantë si vitamina E, polifenolet dhe seleniumi ndihmon në largimin e substancave toksike që grumbullohen (stresi oksidativ) çdo ditë në trupin tonë.

Ky proces zvogëlon rrezikun e zhvillimit të sëmundjeve të ndryshme kronike për shkak të stresit oksidativ (kanceri, sëmundjet kardiovaskulare, plakja e parakohshme, sëmundjet degjenerative).

Na mbrojnë nga forma të ndryshme të kancerit. Farat e lulediellit janë një burim i mirë i selenit, i cili është një element gjurmë që është absolutisht thelbësor për ruajtjen e shëndetit tonë.

Në veçanti, studime të ndryshme shkencore kanë treguar se marrja e selenit lidhet me një rrezik të reduktuar të kancerit, pasi seleni është i përfshirë në mekanizma të ndryshëm që mbrojnë nga mutacioni i materialit tonë gjenetik.

Gjithashtu, përmbajtja e lartë e farave të lulediellit në antioksidantë të ndryshëm mbron trupin tonë nga grumbullimi i lëndëve kancerogjene.

Kanë vlera të mëdha ushqyese. Janë një rostiçeri ushqyese sepse janë të pasura me elementë gjurmë si hekur, bakër, magnez, selen, fosfor, zink, vitamina si vitamina E, acid folik, vitaminë B3, vitaminë B1 dhe vitaminë B6, të cilat janë yndyrna të mira, të mira. yndyrat ndërsa përmbajnë edhe proteina, pra 100g japin 21g proteina.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

Below Post Ad

 Kujdes! Informacioni është vetëm për qëllime informative dhe nuk synon të diagnostikojë ose të përshkruajë trajtim. Gjithmonë konsultohuni me një mjek të specializuar!



 

REKLAM