Breaking Posts

16/trending/recent
Type Here to Get Search Results !

REKLAM


 

Hudhra e zezë. Ka përfitime të shumta nga e bardha, është një superushqim organik


Relativisht i panjohur -në Shqiperi. 
Arsyeja e hudhrës së zezë që u shfaq për herë të parë në Japoni, Kore dhe Tajlandë, ka pushtuar Amerikën dhe vitet e fundit po shton “prania” e saj në Shqiperi.

Megjithatë, përfitimet e konsumimit të hudhrës së zezë janë të mëdha pasi është një superushqim. Ka të njëjtat veti ushqyese dhe terapeutike si e bardha dhe përmban dyfishin e sasisë së antioksidantëve. Një shembull tipik është përqendrimi 4-fish i përbërësve të dobishëm, si kaliumi, natriumi, magnezi, kalciumi dhe aminoacidet e tretshme në ujë.
Ka një efekt të fortë antimikrobik , përmban substancën allicin e cila  shkakton zgjerimin e arterieve  dhe ka një kapacitet të fortë antioksidues. Një superushqim i vërtetë që na vendos në  procesin e të menduarit se sa më mirë  mund të jetë...
Ai përmban substancën L-Alicisteinë e  cila është e tretshme në ujë dhe ka pothuajse  dyfishin e aktivitetit  të alicinës së hudhrës së thjeshtë, duke e bërë kështu aleatin më të fortë  kundër hipertensionit. L-Alicisteina i jep hudhrës së zezë  veti antioksiduese shumë të forta,  pothuajse 4.5 herë më shumë se hudhra e thjeshtë , me rezultate të matshme në shkallën TEAC. Gjithashtu ul në mënyrë drastike nivelet e  peroksidimit endogjen. 

Për të përmirësuar profilin glicemik dhe lipidik si dhe për të ulur hipertensionin,  më shumë se hudhra normale dhe e njohur  për ne  Studime të tjera laboratorike konfirmojnë  vetitë e  tij antikancerogjene pasi administrimi i tij në qelizat kancerogjene  pengoi përhapjen e tyre duke modifikuar ciklin jetësor të qelizave dhe  duke shkaktuar apoptozën e tyre.

Në fund, duhet përmendur se  është një produkt pa erë,  sepse aroma e tij largohet përmes  procesit të plakjes.
Në vendin tonë hudhra e zezë  gjendet në formë kapsule në të gjitha farmacitë, diçka që e  bën të disponueshme menjëherë për publikun në  mënyrë që të gjithë të shijojnë përfitimet e saj “magjike”!

Përveç ngjyrës, hudhra e zezë dallon në teksturë por edhe -kryesisht- në shije. Me procesin e pjekjes shndërrohet nga i fortë dhe i skuqur në i butë, i ëmbël dhe me aciditet të ulët, duke ruajtur një aromë të lehtë hudhre. 
 
Kështu, shija që jep aty ku shtohet është krejtësisht e ndryshme nga ajo e hudhrës së zakonshme, me të zakonshme vetëm aromën e njohur të hudhrës, e cila në rastin e të zezës është veçanërisht e butë. Për shkak të butësisë që rezulton nga procesi i maturimit dhe shndërrimi i përbërësve nga të tretshëm në yndyrë në të tretshëm në ujë, tretja është më e lehtë, megjithatë ruan vetitë e saj në rregullimin e presionit të gjakut. Një pikë tjetër e fortë është se nuk mban erë kur konsumohet si hudhra e bardhë.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

Below Post Ad

 Kujdes! Informacioni është vetëm për qëllime informative dhe nuk synon të diagnostikojë ose të përshkruajë trajtim. Gjithmonë konsultohuni me një mjek të specializuar!



 

REKLAM