Type Here to Get Search Results !

REKLAM


 

Uthulla e mollës ndihmon në trajtimin e diabetit të tipit 2!


Uthull është padyshim materiali i mitit, por këtu është testi i vërtetë i kompetencave të tij: A është shumë i njohur uthull molle një ndihmë të mundshme kundër diabetit tip 2 ?

Epo, po, në një farë mënyre. Ka studime të shumta  tregojnë se uthulla mund të ketë një efekt të dobishëm në sheqernat, megjithëse rezultatet mund të jenë më të dobishme për njerëzit me para-diabet sesa ata me diabet. Shoqata Amerikane e Diabetit nuk e ka shtuar atë si një rekomandim dietik dhe madje edhe ata që kanë bërë kërkime mbi erëzën paralajmërojnë se njerëzit nuk duhet ta shikojnë uthullën si një ilaç magjik për të trajtuar ose parandaluar diabetin. Në rastin më të mirë dhe të përdorur me kujdes, mund të jetë e dobishme si shtesë, por nuk do të zëvendësojë një dietë të duhur ose trajtime të tjera të përshkruara nga mjeku ose ndryshime në stilin e jetës.

Në fakt, nuk është plotësisht e qartë pse të gjitha bisedat janë për uthullën e mollës . Studiuesit thonë se çdo uthull do të bënte të njëjtën gjë, megjithëse uthulla e mollës mund të jetë më e këndshme për shumë njerëz. Por erëza duket se ndihmon vetëm kur merret para një vakti të pasur me karbohidrate. Disa nga pjesëmarrësit kishin diabet të tipit 2 , disa kishin rezistencë ndaj insulinës dhe pjesa tjetër nuk kishin probleme të lidhura me diabetin. Krahasuar me njerëzit që kanë pirë një placebo para ngrënies, ka pasur një përmirësim të lehtë një orë më vonë në ndjeshmërinë ndaj insulinës dhe sheqernat mes tyre me diabet. Megjithatë, pacientët me para-diabet tregoi dallime shumë më të mëdha.

Një vit më vonë, një studim suedez u dha njerëzve që morën pjesë në një vakt (të themi më mirë një meze të lehtë pa shije) të bërë nga bukë e bardhë me uthull. Kishte tre grupe të veçanta , të cilat konsumonin uthull me nivele të ndryshme të acidit acetik. Tridhjetë minuta pas vaktit të tyre, ata që kishin marrë doza uthull treguan sheqerna më të ulëta dhe një përgjigje të përmirësuar të insulinës. Dhe sa më e lartë doza e acidit acetik, aq më mirë përgjigja.

Sipas Johnston, uthulla duket se funksionon duke penguar tretjen e niseshtesë. Por rekomandon përdorim të kujdesshëm për ata që duan ta provojnë. Një lugë gjelle duhet të hollohet në një filxhan me ujë dhe të merret me kafshimet e para të vaktit, para se të hani ushqime me niseshte. Mund të përdoret gjithashtu në mënyrën më tradicionale : Si pjesë e veshjes në një sallatë të vogël me pak karbohidrate para vaktit kryesor.

Por më vete ose në sasi shumë të mëdha, mundet, siç bëri në margaritarin e Kleopatrës, të gërryejë dhëmbët. Gjithashtu mund të dëmtojë ezofagun dhe të shkaktojë nauze. Një shënim tjetër i rëndësishëm: Uthulla mund të jetë e gabuar për njerëzit me diabet të tipit 1. Një studim nga një ekip tjetër hulumtues suedez zbuloi se uthulla shkaktoi vonesa në zbrazjen e stomakut. Ky është tashmë një problem për disa njerëz me diabet të tipit 1. Uthulla mund ta përkeqësojë gjendjen.

Below Post Ad

 Kujdes! Informacioni është vetëm për qëllime informative dhe nuk synon të diagnostikojë ose të përshkruajë trajtim. Gjithmonë konsultohuni me një mjek të specializuar!



 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.