Dobitë ushqyese dhe mjekësore të ftoit për njeriun ende nuk janë të studiuara mirë por, nga të dhënat e deritanishme të shkencës del në pah se ftoi në dallim nga molla dhe dardha ka disa përparësi në drejtime të ndryshme.
Ndonëse cilësohet si një frute me pak kalori, përmban antioksidantë po li-fenolike jetike. Lëndët catechin dhe epicatechin që ndodhen në frutin e ftoit mënjanojnë ose mbrojnë mukozën e aparatit tretës nga veprimi inflamator e kanceroz i kimikateve toksike, konsumimi i ftonjve është i dobishëm për ata që vuajnë nga gastriti dhe ulçera e stomakut.
Dobitë ushqyese dhe mjekësore të ftoit
-Ndihmon në rënien në peshë
-Parandalon së mundjet gastrointestinale
-Kujdesi ndaj lëkurës
-Rregullon tensionin e gjakut
-Forcon sistemin imunitar
-Përmirëson qarkullimin e gjakut dhe parandalon aneminë
bubullimalana@gmail.com