Gjithsesi studimet sugjerojnë se konsumimi i moderuar i çokollatës mund të sjellë të mira të konsiderueshme për shëndetin tonë, sidomos kur bëhet fjala për çokollatën e zezë.
Çokollata e zezë ka sasinë më të madhe të antioksidantëve të cilët ndihmojnë që qelizat të mosdëmtohen.
Në studim janë analizuar rreth 1153 persona të moshave nga 18 deri në 69 vjeç të cilët konsideroheshin si të rrezikuar nga sëmundjet kardiovaskulare.
Në studim janë analizuar rreth 1153 persona të moshave nga 18 deri në 69 vjeç të cilët konsideroheshin si të rrezikuar nga sëmundjet kardiovaskulare.
Në fund të studimit u vu re se konsumimi i çokollatës nxiste trupin që të balanconte sasinë e sheqerit në gjak duke ulur rrezikun e prekjes nga diabeti i tipit 2.
⟴LANA ON
⟴LANA ON
bubullimalana@gmail.com