Arrat duhet të jenë pjesë e pandashme e regjimit tonë ushqimor.
Ato janë të pasura me acidet yndyrore Omega 3, veçanërisht me acidin alfa-linoleik, të cilin trupi ynë nuk mund ta prodhojë vetë.
Arrat përmbajnë gjithashtu vitamina dhe minerale, duke përfshirë grupet e vitaminave B dhe E, bakrin, hekurin dhe zinkun.
Sipas një studimi të fundit amerikan, konsumimi i pesë arrave në ditë shoqëruar me tre lugë çaji vaj arre është kombimini perfekt për të mbrojtur sistemin kardiovaskular.
Kjo recetë jep efektet në organizëm pas katër orësh.
Vaji i arrës është shumë i rëndësishëm për qelizat endoteliale të enëve të gjakut dhe u siguron atyre fleksibilitet në qarkullimin e gjakut.
Mjekët propozojnë ta përdorni këtë recetë tri herë në javë pasi ul me gati 70% rrezikun e prekjes nga sëmundjet kardiake.
Arrat ndikojnë gjithashtu në uljen e rriskut të prekjes nga diabeti. Ulin stresin, parandalojnë shfaqjen e Alzheimer-it, kancerit të prostatës dhe kancerit në gji.
Në Greqinë e Lashtë dhe në Mesjetë arrat përdoreshin për të kuruar problemet mendore, dhimbjet e kokës si sinoziti dhe migrena.
⟴LANA ON
bubullimalana@gmail.com