Përdorimi i kanellës mund të jetë një ndihmë e madhe në rastin e diabetit, veçanërisht nëse konsumohet në një regjim ditor bazik, pasi ka një fuqi të madhe anti-diabetike dhe mjaft efektive në uljen e nivelit të glukozës në gjak.
Ekspertët mendojnë se ajo ka karakteristika dhe funksione të ngjashme me insulinën, e cila prodhohet natyralisht nga trupi.
Këto janë përfundimet e një grupi kërkuesish nga Universiteti i Kalofornisë të cilët sugjerojnë se për shkak të përmbajtjes që kanella ka me metil hidroksid , i cili ka një efekt mjaft të lartë kundër diabetit dhe ka efekt në uljen e nivelit të glukozës në gjak. Rritja e glukozës në gjak shkakton obezitet dhe shtim në peshë. Nëse një person do të humbasë në peshë ai duhet të ketë nivele të ulëta të glukozës në gjak. Nga ana tjetër kanella ka veti shumë të mira antibakteriale.
Sasia e rekomanduar ditore e kanëllës është 2 lugë gjelle në ditë dhe mënyra e përdorimit është kjo:
Këto janë përfundimet e një grupi kërkuesish nga Universiteti i Kalofornisë të cilët sugjerojnë se për shkak të përmbajtjes që kanella ka me metil hidroksid , i cili ka një efekt mjaft të lartë kundër diabetit dhe ka efekt në uljen e nivelit të glukozës në gjak. Rritja e glukozës në gjak shkakton obezitet dhe shtim në peshë. Nëse një person do të humbasë në peshë ai duhet të ketë nivele të ulëta të glukozës në gjak. Nga ana tjetër kanella ka veti shumë të mira antibakteriale.
Sasia e rekomanduar ditore e kanëllës është 2 lugë gjelle në ditë dhe mënyra e përdorimit është kjo:
Përbërësit:
2 lugë gjelle kanellë pluhur
1 gotë ujë
Përgatitja:
Përzieni mirë përbërësit dhe më pas përzierjen konsumojeni dy herë në ditë për 15 ditë nga një lugë gjelle.
2 lugë gjelle kanellë pluhur
1 gotë ujë
Përgatitja:
Përzieni mirë përbërësit dhe më pas përzierjen konsumojeni dy herë në ditë për 15 ditë nga një lugë gjelle.
⟴LANA ON
bubullimalana@gmail.com