Në jetën tonë të përditshme, ndonjëherë përjetojmë simptoma të tilla si rrahje të shpejta të zemrës, ngushtësi në gjoks dhe gulçim, por rezultatet e ekzaminimit nuk tregojnë ndonjë anomali. Në fakt, ndonjëherë shkaku nuk është sëmundja e zemrës, por luhatjet në presionin e gjakut të shkaktuara nga lodhja kardiake dhe mosfunksionimi autonom.
Mjekësia tradicionale kineze beson se "pesë ngjyrat korrespondojnë me pesë organet e brendshme". Ushqimi i kuq shkon në zemër, dhe fasulet e kuqe mund të stimulojnë qarkullimin e gjakut në trupin e njeriut dhe të mbrojnë sistemin kardiovaskular.
Lërini fasulet e kuqe në ujë ose ziejini në avull para se t’i hani. I pasur me kalium dhe fibra dietike, të cilat forcojnë zemrën, rimbushin furnizimin me gjak, zvogëlojnë ënjtjen dhe mbajtjen e ujit.
Përfitimet shëndetësore të fasuleve të kuqe janë një fakt i provuar. Produkti është një burim i vlefshëm i vitaminave B, vitaminës C, vitaminës E, vitaminës D.
Fasulet përmbajnë gjithashtu shumë mikro- dhe makroelemente, duke përfshirë: zink, bakër, squfur, hekur, kalium, argininë, magnez, kalcium, tirozinë, karoten.
Pavarësisht vlerës së lartë ushqyese të fasuleve të kuqe, është një produkt ushqimor dietik, dhe gjithashtu përmban shumë fibra bimore. Proteina që përmbajnë fasulet i vendos ato pothuajse në të njëjtin nivel me peshkun dhe mishin.
Produkti duhet të konsumohet me kujdes nga të moshuarit. Kjo për shkak të faktit se kapaciteti i tyre enzimatik është i zvogëluar, gjë që mund të shkaktojë vështirësi të caktuara në tretjen e fasuleve.
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.
Below Post Ad
Kujdes! Informacioni është vetëm për qëllime informative dhe nuk synon të diagnostikojë ose të përshkruajë trajtim. Gjithmonë konsultohuni me një mjek të specializuar!
bubullimalana@gmail.com