Hudhra me qumësht. Ne stabilizojmë presionin.Lyudmila Danilchenko është 56 vjeç. Ajo u diagnostikua me hipertension 20 vjet më parë. Por sot ajo bën gjimnastikë dhe pi me qetësi kafe të fortë dhe tonometrin personal ia dha komshiut. Gjyshja i tha asaj një recetë të thjeshtë fshati për presionin e lartë të gjakut. Ajo jetoi gjithë jetën në fshat dhe atje, siç dihet, ka bujqësi, blegtori – me pak fjalë, nuk ka kohë të shtrihet e të vdesë.
Hipertensioni është një rritje e vazhdueshme e presionit të gjakut. Kjo është një nga sëmundjet më të zakonshme të sistemit kardiovaskular. Ndër ata mbi 60 vjeç, çdo i dyti person vuan nga hipertensioni. Dhe, siç do ta kishte fat, Lyudmila gjithashtu ka një hobi të rrezikshëm - shtëpinë e saj. Qëndrova pranë shtretërve në vapë me kokë poshtë për të paktën disa orë dhe gjithçka u errësua para syve të mi.
Hudhra shpëton Lyudmila. Shumë njerëz e dinë se është e mirë për enët e gjakut. Por vetëm Lyudmila di ta gatuajë siç duhet. Rezulton se duhet zier në qumësht.
➤ Metoda e parë:
Qumësht - 1 gotë, hudhër - 2 koka të qëruara. Hidhni qumësht mbi hudhrën, lëreni të ziejë dhe gatuajeni derisa të zbutet (rreth 30 minuta). Kullojeni dhe ftohuni në temperaturën e dhomës. Merrni qumësht të ngrohtë 3 herë në ditë, 1 lugë gjelle.
➤ Metoda e dytë:
Për një litër qumësht, pesë koka hudhër. Mos e qëroni hudhrën, kokat e tëra, thjesht lani pluhurin. Hidhni hudhrën në një enë me qumësht dhe gatuajeni për 15-20 minuta, lëreni në sobë derisa të ftohet, kullojeni dhe pini gjysmë gote dy herë në ditë. Pini për 2-3 muaj pa e anashkaluar. Përmirësimi do të ndodhë brenda disa ditësh. Nëse presioni kthehet pas vitesh, bëni sërish zgjidhjen magjike.
bubullimalana@gmail.com