Breaking Posts

16/trending/recent
Type Here to Get Search Results !

REKLAM


 

Trajtimi i mëlçisë me gjembaçin e qumështit


Trajtimi i mëlçisë me gjembaçin e qumështit 

Gjembaku i qumështit është një bar dhe ilaç i zakonshëm që ndihmon me shumë sëmundje. Vetitë e dobishme të kësaj bime janë vërejtur që në kohët e lashta, por vetëm në shekullin e kaluar studimi i gjembaçit të qumështit mori përmasa shkencore dhe u hodh në qarkullim. Tani bima konsiderohet si një nga më të studiuarat dhe më të përdorurat për sëmundjet e mëlçisë. Veprimi më popullor i barit është trajtimi i mëlçisë me gjembaçin e qumështit.

✅Përbërja kimike e bimës 

Gjembaku i qumështit ka shumë veti medicinale që ndihmojnë në eliminimin e sëmundjeve të trupit të njeriut. Bima përmban më shumë se 200 përbërës të dobishëm. Mikroelementet si kaliumi, hekuri, fosfori dhe bakri u gjetën në sistemin rrënjor, gjethet dhe kërcellin. Përveç kësaj, gjembaku i qumështit përmban vitamina A, E, K dhe B, alkaloide, rrëshira, proteina, vajra dhe përbërës të tjerë. Pjesa më e vlefshme e përbërjes është substanca aktive - silymarin, e cila mbron, forcon dhe rikthen qelizat e mëlçisë.

✅Përdorimi i bimës për sëmundjet e mëlçisë 

Për të eliminuar sëmundjet e mëlçisë që lidhen me konsumimin e alkoolit, hepatitin, efektet toksike, përdoren farat e barit, të cilat janë të pasura me substanca biologjike. Përdorimi i një luge fara në ditë do të përmirësojë gjendjen e mëlçisë gjatë hepatitit. 

Mielli i gjembaçit të qumështit nga farat grimcohet dhe përdoret për të trajtuar sëmundjet e mëlçisë. Për ta bërë këtë, duhet të përdorni 1 lugë pluhur të thatë 3-5 herë në ditë gjysmë ore para ngrënies. Kursi i trajtimit është 1.5 muaj, pas së cilës bëhet një pushim për 2 javë, pas së cilës kursi vazhdon. Është e nevojshme të vazhdohet trajtimi derisa gjendja të përmirësohet plotësisht.

1️⃣Zierje e farës. 

Për ta përgatitur ju duhet gjysmë litër ujë dhe 30 gramë fara. Pasi përzieni përbërësit, duhet t'i vendosni në zjarr dhe të gatuani derisa gjysma e lëngut të avullojë. Zierja përdoret për një muaj, një lugë çdo orë, duke filluar nga ora 8 e mëngjesit dhe duke përfunduar në 20:00. Pas përdorimit, bëni një pushim 2-javor dhe më pas përsërisni kursin përsëri. 

2️⃣Tinkturë e alkoolit. 

Për ta bërë atë ju nevojiten 50 gram pluhur farash dhe gjysmë litër vodka. Pasi përzieni përbërësit i lini për 2-3 javë duke i përzier rregullisht, përdorni tretësirën 30 pika me ujë të valuar.

✅Trajtimi i mëlçisë me gjembaçin, çfarë të përdorni?

1️⃣Çaji nga bima. 

Është krijuar nga barishte të freskëta ose pluhur i përgatitur. Për ta përgatitur atë, duhet të merrni 1 lugë lëndë të parë dhe një gotë ujë të valë. Përziejini përbërësit dhe lërini të ziejnë për 15-20 minuta. Pas kësaj, kullojeni dhe çaji është gati për përdorim. Vlen të pihet në gllënjka të vogla në mëngjes, mundësisht para ngrënies. 

Lëngu i gjembaçit merret nga gjethet e freskëta të barit, të marra para lulëzimit. Më pas, duhet të përzieni 50 ml alkool dhe 1 litër lëng, ta ruani përzierjen që rezulton në frigorifer në errësirë.

2️⃣Vaji i gjembaçit përdoret gjithashtu për trajtimin e sëmundjeve të mëlçisë në kombinim me metoda të tjera. Ky trajtim ndodh për shkak të vajit që përmban një sasi të madhe të vitaminave, mikroelementeve dhe flavonoideve. 

3️⃣Pavarësisht gamës së gjerë të mjeteve juridike për trajtimin e mëlçisë, më efektive është vakti i gjembaçit. Është ky ilaç që ju lejon të përballeni shpejt me hepatitin, kolengitin, dëmtimin e organeve lokale dhe sëmundjen e gurëve të tëmthit.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

Below Post Ad

 Kujdes! Informacioni është vetëm për qëllime informative dhe nuk synon të diagnostikojë ose të përshkruajë trajtim. Gjithmonë konsultohuni me një mjek të specializuar!



 


 

REKLAM