Breaking Posts

16/trending/recent
Type Here to Get Search Results !

REKLAM


 

15 vetitë e dobishme të grejpfrutit për trupin e njeriut


15 vetitë e dobishme të grejpfrutit për trupin e njeriut

Grejpfruti mund të sjellë përfitime të padyshimta për trupin e njeriut.
Ai përbëhet nga pikat e mëposhtme:
1 Përfitimet për zemrën dhe enët e gjakut
Muret e enëve të gjakut bëhen më të forta, rritet elasticiteti i tyre, zemra do të funksionojë më mirë. Grejpfruti përmban kalium, i cili ndihmon në kontrollin e niveleve të presionit të gjakut. Për më tepër, shumica e njerëzve me presion të lartë të gjakut kanë pak kalium në trupin e tyre. Ky mikroelement gjithashtu ndihmon në ruajtjen e ritmit normal të zemrës. Antioksidantët që gjenden në agrumet ndihmojnë në luftimin e aterosklerozës. Ato parandalojnë zhvillimin e mikro-inflamacioneve në enët e gjakut, duke ruajtur shëndetin e tyre.
2 Detoksifikimi
Substancat dhe toksinat e dëmshme largohen nga trupi ndërsa mëlçia pastrohet.
3 Humbje peshe
Fruti përmban fibra të trashë diete dhe ujë. Kjo ju lejon të konsumoni më pak ushqim dhe të shtypni ndjenjën tuaj të urisë. Trupi rinovohet, pasi grejpfruti përmban aminoacide që përmirësojnë rigjenerimin e indeve. Një person humbet si dhjamin nënlëkuror ashtu edhe atë visceral.
4. Rrit imunitetin
Është e dobishme të hani grejpfrut gjatë stinës së ftohtë. Sistemi imunitar stimulohet për shkak të pranisë së bioflavonoideve në grejpfrut. Ato gjenden kryesisht në frutat rozë.
5 Normalizimi i traktit gastrointestinal
Nëse grejpfruti konsumohet rregullisht, një person do të jetë në gjendje të shpëtojë nga kapsllëku, diarreja dhe çrregullimet e tjera të zorrëve.
6 Përfitimet gjatë menopauzës
Gjatë menopauzës, mjekët rekomandojnë që gratë ta përfshijnë këtë frut në dietën e tyre, pasi ndihmon në uljen e intensitetit të afsheve të nxehta dhe stabilizon nivelet hormonale. Ngrënia e grejpfrutit gjatë menstruacioneve mund të ndihmojë në lehtësimin e dhimbjeve të barkut dhe mesit.
7 Uji
Grejpfruti përbëhet nga 88% ujë. Prandaj, ngrënia e tij do të ndihmojë në parandalimin e dehidrimit.
8 Funksioni i trurit dhe nivelet e presionit të gjakut stabilizohen
Grejpfruti rekomandohet për konsum nga pacientët me sëmundjen Alzheimer, Parkinson, demencë vaskulare, skizofreni etj. Kjo për faktin se grejpfruti stimulon prodhimin e një enzime të quajtur acetilkolinesterazë. Njerëzit me sëmundje të tilla kanë nevojë veçanërisht akute.
9 Përfitimet për dhëmbët
Ngrënia e grejpfrutit ndihmon për t'i bërë dhëmbët dhe mishrat e dhëmbëve më të fortë dhe më të shëndetshëm, kështu që mund të hahet për të parandaluar sëmundjet dentare. Nëse një person vuan nga gjakderdhja e mishrave të dhëmbëve, atëherë ai duhet të pijë lëng grejpfrut. Ai eliminon në mënyrë të përkryer erën e keqe të gojës dhe shkatërron bakteret që shkaktojnë karies. Nëse lëngu sapo është përgatitur, atëherë, ndër të tjera, lufton në mënyrë perfekte kërpudhat dhe mikrobet.
10 Mbrojtja kundër kancerit
Grejpfruti mund të hahet për të parandaluar zhvillimin e tumoreve kancerogjene. Kjo është e mundur për shkak të faktit se fruti ka veti antioksiduese.
11 Ulja e kolesterolit
Përfshirja e rregullt e grejpfrutit në meny ul nivelin e kolesterolit të dëmshëm dhe rrit aciditetin e lëngut gastrik. Kolesteroli i keq largohet nga gjaku falë naringinës. E njëjta substancë stimulon punën e sistemit tretës dhe largon toksinat nga trupi.
12 Celuliti bëhet më pak
Grejpfruti përmban bromelainë, e cila shkatërron depozitat e yndyrës që formojnë celulitin.
13 Për depresionin
Grejpfruti ka një efekt pozitiv në funksionimin e sistemit nervor, lufton stresin dhe ul ashpërsinë e depresionit.
14 Mbrojtja kundër gurëve në veshka
Mundësia e zhvillimit të gurëve në veshka është më e ulët sepse një person që konsumon grejpfrut e ngop trupin e tij me acid citrik. Shkatërron gurët oksalat që tashmë janë shfaqur në organe. Acidi citrik gjithashtu alkalizon urinën. Kjo gjithashtu parandalon formimin e gurëve në veshka.
15 Pengon përhapjen e virusit të hepatitit C
Testet paraprake laboratorike kanë treguar se naringenina, një përbërës që gjendet në grejpfrut dhe fruta të tjera agrume, mund të pengojë përhapjen e virusit të hepatitit C me 80%, gjë që do të lejonte qelizat e shëndetshme të rikuperohen dhe t'i rezistojnë përhapjes së virusit të hepatitit C.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

Below Post Ad

 Kujdes! Informacioni është vetëm për qëllime informative dhe nuk synon të diagnostikojë ose të përshkruajë trajtim. Gjithmonë konsultohuni me një mjek të specializuar!



 


 

REKLAM